bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,899.12 0.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,132.83 0.15%
bnb
BNB (BNB) $ 587.84 0.57%
solana
Solana (SOL) $ 146.10 0.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528409 1.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457487 2.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160293 2.54%

ABD Hazine Bakanlığı, Rusya Yaptırımlarının Kriptoyu da Kapsadığını Vurguladı

abd hazine bakanligi rusya yaptirimlarinin kriptoyu da kapsadigini vurguladi 2

Rusya-Ukrayna arasındaki gerilim devam ederken, bir açıklamada ABD Hazine Bakanlığı’ndan geldi. ABD Hazine Bakanlığı kripto para biriminin Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle uygulanan ekonomik yaptırımları atlatmak için nasıl kullanılmaması gerektiğini açıklayan bir kılavuz yayınladı.

ABD Hazine Bakanlığı: Yaptırımlara Kripto da Dahil

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC) yeni bir kılavuz yayınladı. Kılavuzda ABD vatandaşlarının ve kripto varlık firmalarının kripto para birimindeki işlemleri kolaylaştırırken bile Rusya’ya karşı yaptırımlara uymaları gerektiğini vurguladı.

abd hazine bakanligi rusya yaptirimlarinin kriptoyu da kapsadigini vurguladi 3

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi söz konusu kılavuzda ABD’deki kişilerin ve kripto para birimiyle uğraşan işletmelerin “OFAC düzenlemelerini aşma girişimlerine karşı uyanık olmaları” ve “yasaklanmış işlemlere girmemelerini sağlamak için riske dayalı adımlar atmaları” gerektiğini söyledi.

Son zamanlarda Rus zenginlerin yaptırımları kripto paraları kullanarak delebilecekleri konusunda endişeler ortaya çıkmıştı. ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi de bu endişeleri ortadan kaldırmaya yarayan yeni bir kılavuz yayınladı.

Son olarak hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz günlerde ABD Hazine Bakanlığı, Finansal Okuryazarlık Eğitim Komisyonu’nun halkı kripto para birimlerine yatırım yapmanın potansiyel riskleri hakkında bilgilendirmeye odaklanan bir girişim başlatacağını söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala