bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,579.77 1.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,202.78 2.99%
bnb
BNB (BNB) $ 596.35 0.27%
solana
Solana (SOL) $ 136.35 4.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.507845 2.69%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455641 3.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14482 3.16%

ABD Başkan adayı Kennedy’den Bitcoin açıklaması

ABD Baskan adayi Kennedyden Bitcoin aciklamasi222

ABD’nin Demokrat başkan adayı Robert Kennedy Jr., önemli miktarda Bitcoin alımı yaptığı doğruladı. Kennedy, yedi çocuğunun her biri için 2 BTC alımı yaptığını bildirdi. Başkan adayının ABD dolarını BTC ile destekleyeceğine dair söz vermişti.

ABD baskan adayi Kennedyden Bitcoin sozu2

Kennedy, çocukları için Bitcoin aldı

Demokrat başkan adayı Kennedy, çocukları için Bitcoin aldığını duyurdu. Kennedy, alımları Bitcoin konferansının ardından yaptığını bildirdi. İlk kez kripto sahibi olduğunu açıklayan başkan adayı, konferanstaki kripto yanlısı açıklamaları nedeniyle ana akımdan eleştiri almıştı.

Konferansta kripto yatırımcısı olmadığını belirten başkan adayı, kampanya bağışlarını BTC olarak kabul edeceğini ifade etmişti. Kennedy, burada yaptığı konuşmasında Kennedy, “Ben bir yatırımcı değilim ve burada yatırım tavsiyesi vermek için bulunmuyorum” dedi.

Demokrat adayın, konferansı takip eden BTC alımı yaptığı varsayıldığında 380 bin doların üzerinde ödeme yapmış olabileceği tahmin edildi. O dönemlerde BTC, 26 bin 800 dolar civarında seyrediyordu. Başkan adayının haziran ayında 100 bin ile 250 bin dolar arasında BTC’si olduğu ortaya çıkmıştı. Kennedy’nin dört erkek ve üç kız çocuğu var.

Başkan seçilmesi halinde ABD dolarını Bitcoin ile destekleme sözü veren Kennedy, BTC kârlarına vergi muafiyeti getireceğini ifade etmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala