bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,014.69 2.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,977.59 0.15%
bnb
BNB (BNB) $ 575.91 1.04%
solana
Solana (SOL) $ 161.44 6.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515948 1.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453379 1.34%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153081 0.26%

ABD: Anchorage Digital, AML Kurallarına Uymuyor

abd anchorage digital aml kurallarina uymuyor1

ABD düzenleyicisi, kripto bankası Anchorage Digital‘in AML (kara para aklama ve uyumluluk) kurallarını ihlal ettiğini söyledi. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hazine Bakanlığına bağlı Para Birimi Denetleme Ofisi (OCC) şirketin şüpheli faaliyetleri izlemediğini bildirdi.

Reuters’ta yer alan habere göre, OCC raporunda, Güney Dakota Sioux Falls Sioux Falls firmanın Banka Gizliliği Yasası ve AML gerekliliklerini karşılayan bir uyum programını kabul etmediği yer aldı. Anchorage Digital firması, Ocak 2021’de düzenleyiciden şartlı bir banka tüzüğü almıştı.

Anchorage Digital: AML Uygulamasını Destekliyoruz

Anchorage Digital adına Reuters‘a bilgi veren bir temsilci konuyla ilgili OCC’nin bulgularını kabul etmedi ya da reddetmedi. Ancak temsilci firmanın şimdiden OCC’nin 2021’de eksik olarak belirlediği alanları güçlendirmeye başladığını ve “desteklemeye devam edeceğini” söyledi.

OCC’nin bildirisi, şirketin 15 gün içinde bir uyum komitesi atamasını ve bu kurulun diğer eylemlerin yanı sıra düzenleyiciye bir ilerleme raporu ve iyileştirme planı sunmasını gerektiriyor.

OCC raporunda Anchorage’ın düzeltici eyleme başlamasına yönelik düzenleyici kurumun kararlı olduğu vurgulandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala