bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,177.39 2.56%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,012.20 4.96%
bnb
BNB (BNB) $ 565.50 4.07%
solana
Solana (SOL) $ 129.24 5.40%
xrp
XRP (XRP) $ 0.497918 2.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.432699 5.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.135243 5.07%

Orta Afrika Cumhuriyeti, Bitcoin’i Yasal Olarak Kabul Etti

orta afrika cumhuriyeti bitcoini yasal olarak kabul etti

Son zamanlarda kripto para birimleri birçok alanda kullanılıyor. Bu yaygın kullanım ile beraber lider kripto para birimi Bitcoin de (BTC), kabul görmeye başladı. Elde edilen son bilgilere göre; El Salvador‘dan sonra Orta Afrika Cumhuriyeti de Bitcoin’i (BTC) yasal bir ihale haline getirdi.

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde Bitcoin Yasal Para Birimi Olarak Kabul Edildi

Elde edilen bilgilere göre lider kripto para birimi Bitcoin’i resmi kripto para birimi olarak kabul eden ikinci ülke Orta Afrika Cumhuriyeti oldu. Orta Afrika Cumhuriyeti, ülkede Bitcoin yasal ihalesi yapmak için oybirliğiyle bir yasa tasarısı kabul etti.

Kripto para borsası Binance’in CEO’su CZ de resmi Twitter hesabı üzerinden şu şekilde açıklama yaptı:

Bunun yanında Orta Afrika Cumhuriyeti, Afrika’da Bitcoin’i ödeme para birimi ve resmi para birimi olarak benimseyen ilk ülke oldu. Ek olarak ülkede önerilen Bitcoin yasası, kripto para birimlerinin uygun kurallar ve düzenlemeler yoluyla ülkede yasal ödeme ve yasal ödeme şekli olarak kabul edilmesini vurguluyor.

Ayrıca raporlara göre, Orta Afrika Parlamentosu tasarısı 21 Nisan 2022’de onaylandı.

Bütçe bakanı Calixte Nganongo ve telekomünikasyon bakanı Gourna Zacko, Bitcoin‘i yasal bir para birimi olarak tanıyan ve aynı zamanda kripto düzenlemesi için yasal çerçeve sunan yasa tasarısını ortaklaşa sundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala