bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,822.10 1.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,193.80 1.18%
bnb
BNB (BNB) $ 594.39 0.10%
solana
Solana (SOL) $ 137.22 0.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51399 0.87%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458642 0.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143907 1.06%

İngiltere, Kriptonun İncelenmesi İçin Finansal Destek İstedi

ingiltere kriptonun incelenmesi icin finansal destek istedi

İngiltere Merkez Bankası’nın İhtiyati Düzenleme Kurulu, kripto pazarını ve bu pazarda işlem gerçekleştiren işletmeleri denetlemek için daha fazla personelin işe alınmasının sağlanması noktasında bankalardan finansal destek istedi. İngiltere Merkez Bankası bu finansal desteği kriptonun incelenmesi ve uyum sorunlarının giderilmesi için kullanacak.

Bankalardan Alınan Destekle Kriptonun İncelenmesi Hızlandırılacak

Kripto para birimleri toplumlar tarafında hızla benimsenmeye devam edilirken, ülkeler de kriptoyu yakından izlemeye almış durumda. İngiltere Merkez Bankası’nın İhtiyati Düzenleme Kurulu’nun kripto incelenmesi işlemlerinde ihtiyaç duyulan fazla personel sayısı için ülkede hizmet veren bankalardan finansal destek toplama planı bulunuyor.

ingiltere kriptonun incelenmesi icin finansal destek istedi 2

İngiltere Merkez Bankası bu işlemler için 100’ün üzerinde personel alımı yapacağını ve bunun için 419 milyon dolara (321 milyon sterlin) ihtiyaç duyduğunu belirtti. 2023 yılı Şubat ayına kadar toplanması planlanan bu para ülkedeki bankalardan alınacak. İşe alınacak personellerle birlikte uluslararası alanda da kullanılacak kripto varlıklar için düzenleyici çerçeve oluşturulacak. 1.7 trilyon dolar değerinde olan kripto para borsasının genişlemeye devam edeceğini belirten İngiltere Merkez Bankası, kripto varlıkların zor durumlarda geleneksel finans sistemini bozacak kadar büyük olduğunu düşünüyor ve bu endişelerini gidermek için önlem almayı planlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala