bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,628.05 1.82%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,180.47 0.42%
bnb
BNB (BNB) $ 591.74 0.22%
solana
Solana (SOL) $ 136.49 0.35%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514795 1.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456488 0.22%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143734 0.70%

Güney Kore, Kripto Borsalarına Seyahat Kuralı Uyumluluğu Getiriyor

guney kore kripto borsalarina seyahat kurali uyumlulugu getiriyor

Güney Kore, kripto endüstrisinde seyahat kuralını uygulamaya başladı. Finansal gözlemci Mali Eylem Görev Gücü, kripto borsalarına seyahat kuralı uyumluluğunu özel kripto para cüzdanlarında başlattı. Seyahat kuralı, bir süredir şirketlerin ortak çabası haline gelmişti.

Seyahat kuralı, gözlemci tarafından oluşturulan ve kripto hizmet sağlayıcılarının bin doların üzerindeki işlemlere dahil olan tarafların bilgilerini toplamasını ve ifşa etmesini zorunlu kılan bir dizi yönergeye işaret ediyor.

Kore Mali İstihbarat Birimi, her şirketin seyahat kuralını uygulamada özerk olduğunu belirtti. Ayrıca, parayı kişisel cüzdana taşımakla ilgili herhangi bir kural yok. Böylece, yerel borsalar, kullanıcılar arasında e-cüzdanlar ve dövizler ile işlem yaparken farklı kurallar getirdi.

Kripto Borsalarına Seyahat Kuralı Bugün Faaliyete Geçti

Güney Kore, Mali Eylem Görev Gücü kılavuzunu 1 milyon Kore Vonu (820 dolar) üzerindeki tüm işlemler için bir gereklilik haline getirdi.

Seyahat kuralı uyumluluğu, kriptoyu özel cüzdanlara veya dövizlere taşırken erişimi sınırlamak açısından yerel yatırımcılar arasında endişelere yol açtı.

Kara para aklama ve terörün finansmanıyla mücadele etmek amacındaki uygulama, bugün faaliyete geçti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala