bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,822.10 1.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,193.80 1.18%
bnb
BNB (BNB) $ 594.39 0.10%
solana
Solana (SOL) $ 137.22 0.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51399 0.87%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458642 0.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143907 1.06%

Malezya, Bitcoin’i Yasallaştırma Teklifine Yanıt Verdi

billy markusun twitterdan yaptigi cagri bitcoine yaradi2

Malezya Maliye Bakan Yardımcısı Datuk Mohd Shahar Abdullah, bugün erken saatlerde Bitcoin’in kabul edildiğine dair söylentileri yalanladı. Ülkenin Bitcoin’i (BTC) yasal bir ihale haline getirme planı olmadığını açıkladı.

Malezya, Bitcoin’i Yasal İhale Olarak Kabul Edilmesini Reddetti

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Malezya Haberleşme ve Multimedya Bakan Yardımcısı Datuk Zahidi Zainul Abidin, Malezyalı düzenleyicileri kripto para birimlerinin ve NFT’lerin belirli kullanım durumlarını yasallaştırmaya çağırdı. Söz konusu bu çağrıya Malezya Maliye Bakan Yardımcısı Datuk Mohd Shahar Abdullah’tan yanıt geldi.

malezya bitcoin kabul etme planinin olmadigini acikladi

Malezya Maliye Bakan Yardımcısı Mohd Shahar Abdullah bugün bir parlamento oturumunda Malezya’nın kripto para birimlerini tanımayacağını belirtti. Ancak Malezya merkez bankası Bank Negara Malaysia, büyüyen teknoloji ve ödeme ortamını göz önünde bulundurarak bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) için aktif olarak çalışmaya devam edeceklerini altını çizdi.

Maliye Bakan Yardımcısı Mohd Shahar Abdullah, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Bitcoin gibi kripto para birimleri, fiyat dalgalanmaları, siber tehditlere maruz kalma, ölçeklenebilirlik eksikliği ve çevre üzerindeki olumsuz etki gibi çeşitli engeller nedeniyle ödeme aracı olarak kullanılmaya uygun değil.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala