bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,518.29 0.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,157.36 0.33%
bnb
BNB (BNB) $ 614.51 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 144.74 2.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52653 0.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470916 1.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151469 0.28%

Brezilya Senatosu, Kripto Düzenlemesi için İlk Adımı Attı

Brezilya Senatosu Kripto Düzenlemesi için İlk Adimi Atti

Kripto paralar son dönemde birçok ülkenin odağı haline gelmiş durumda. Ülkemizde de kripto para yasa çalışmaları tüm hızıyla sürerken, bir adım da Brezilya’dan geldi. Brezilya Senatosu, dijital para fonları için temel kurallar oluşturan bir yasa tasarısını sunarak, yerel kripto para düzenlemesi için ilk adımını attı.

Brezilya Senatosu Kripto Düzenlemesi için İlk Adimi Atti 2

Brezilya Senatosu Kripto Düzenlemesi için Çalışıyor

Hatırlarsanız 2021 yılının sonunda Brezilya‘nın alt meclisi, Brezilya’da sanal para ticareti için kurallar içeren farklı bir yasa tasarısını sunmuştu. Bu tasarı sonrasında senatoya taşındı. Bugün ise Senato’nun ekonomik işler komitesi, metni oybirliğiyle onayladı. Şimdi ise tasarı, senato katında oylanacak, ardından onaylanırsa alt meclis gelecek.

Metin, sanal varlıkları tanımlayıp, hizmet sağlayıcılarını sınıflandırarak konuyu temelden kapsıyor. Teklife göre, federal hükümet, kripto para birimleri ile işlerin düzenlenmesinden hangi organın sorumlu olacağına karar veriyor. Taslak hakkında konuşan Senatör Iraja Abreu, yaptığı bir açıklamada, bu sorumluluğun tasarının oluşturulmasına aktif olarak katılan merkez bankasına verilmesi gerektiğini beklediğini açıkladı.

Tasarının onaylanması durumda, Brezilya kripto para birimlerini düzenleyen en büyük Latin Amerika ülkesi olacak ve kara para aklama potansiyelini ve yatırımcılar için riskleri azaltacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala