bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,410.19 4.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,992.40 5.40%
bnb
BNB (BNB) $ 565.47 4.49%
solana
Solana (SOL) $ 125.71 6.53%
xrp
XRP (XRP) $ 0.496913 3.84%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.436312 3.92%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133803 5.90%

2011 Tarihli Bir Reddit Gönderisine Göre Bitcoin (BTC) Sürdürülebilir Değildi

2011 Tarihli Bir Reddit Gonderisine Gore Bitcoin BTC Surdurulebilir Degildi 1

2011 tarihli bir Reddit gönderisi, ilk Bitcoin (BTC) çıkarıldıktan sadece iki yıl sonra, 3 doların BTC için sürdürülebilir olmadığını öne sürdü.

Popüler kripto para portföy yönetimi uygulaması Blockfolio tarafından paylaşılan gönderi, BTC’nin o sırada madencilik maliyetine göre aşırı değerlendiğini savundu.

Son dokuz yılda, 2011’den 2020’ye kadar, Bitcoin’in fiyatı 3.866 kat artarak 3 dolardan 11.600 dolara çıktı.

Bitcoin Hala Erken Bir Aşamada

Dokuz yıl önce BTC’nin değeri geleneksel piyasalarla yapılan bir karşılaştırmaya dayanıyordu.

Anonim bir Reddit kullanıcısı, madencilerin Bitcoin madenciliği yaparak aylık bazda neredeyse %100 getiri elde ettiğini söyledi. Oysa ki ticari elektrik kullanan küçük madenciler bile yatırılan sermayeden yılda %20 getiri sağlıyordu.

Kullanıcı “gerçek dünyada” %20’lik bir kârın bile “çok iyi” olduğunu ve %100’ün üzerindeki getirilerin sürdürülebilir olmadığını söyledi.

“Sadece bazı Bitcoin madenciliği hesaplayıcılarına baktığımızda, zirvede elde edebileceğiniz %100 sermaye getirisi bir şekilde sürdürülemez görünüyor. Ve öyle görünüyor ki, eğer ücretsiz elektriği varsayarsanız, o zaman madencilik ekipmanlarına yatırılan sermaye için mevcut fiyat seviyelerinde yılda yaklaşık %10-20 getiri elde edeceksiniz, ki bu da iyi bir oran. Uzun vadede mevcut fiyat sürdürülebilir bir şeye çok daha yakın.”

reddit gönderisi

Bitcoin’in Gelişimi

2011’deki bahsettiğimiz Reddit kullanıcısı, BTC’nin fiyatının o sırada sürdürülemez olduğunu iddia ederken çok da haksız sayılmazdı. Sonuçta Bitcoin sadece iki yıldır ortalıktaydı ve endüstri hala erken bir aşamadaydı.

Sorun, yeni ortaya çıkan varlıkların ve piyasaların uzun süreler boyunca parabolik ralliler görebilmesiydi.

Bitcoin dokuz yıl içinde 3 dolardan 11.600 dolara yükseldi, ancak aynı zamanda altyapıda önemli ve belki de benzeri görülmemiş bir gelişme gördü.JPMorgan gibi dünyanın en büyük bankalarından bazıları, kripto para borsalarını müşteri olarak kabul etmeye başladı.

Küresel vadeli işlemler piyasasındaki en büyük borsa olan CME, akredite ve kurumsal yatırımcılar için Bitcoin ticaretini kolaylaştırdı. Bir kripto para birimi yatırım şirketi olan Grayscale, öncelikle Grayscale Bitcoin Trust aracılığıyla, 6,1 milyar dolardan fazla değerde yönetim altındaki varlığı (AUM)  yönetiyor.

Bitcoin madencilik sektörü, Bitmain ve Canaan gibi devlerin değeri 300 milyon ila 4 milyar dolar arasında değişen milyarlarca dolarlık bir endüstriye dönüştü.

BTC Şu Anda Bir Döngüde mi?

Pek çok endüstri yöneticisi, Bitcoin’in 11.000 doların üzerinde bir fiyat noktasında bile hala erken bir döngüde olabileceğini öne sürüyor.

Milyarder yatırımcı ve Gemini kurucu ortağı Tyler Winklevoss şunları söyledi :

“Galaksimizde altın arzı sınırsız, Bitcoin arzı her zaman sabit olacak. Uzun vadede bu varlıklar arasında bir karşılaştırma yapılmayacaktır.”

Endüstrinin mevcut yapısı ve piyasa duyarlılığı, Bitcoin trendini analiz etmede çok önemlidir. Ancak BTC’nin uzun vadeli büyüme potansiyelini dikkate almak da eşit derecede önemli görünüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala