bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,177.39 2.56%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,012.20 4.96%
bnb
BNB (BNB) $ 565.50 4.07%
solana
Solana (SOL) $ 129.24 5.40%
xrp
XRP (XRP) $ 0.497918 2.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.432699 5.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.135243 5.07%

Fed Başkanı Jerome Powell, Faiz Kararı Sonrası Konuştu

fed baskani jerome powell faiz karari sonrasi konusuyor

Fed faiz açıklaması sonrası Fed Başkanı Jerome Powell, faiz kararı hakkında açıklamalar da bulundu. Fed‘in açıklamları sonrası 22.30 sularında açıklamalara başlayan Powell, güncel durumdan bilgiler verirken kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Yüksek enflasyonun sebebinin pandemi olduğunu söyleyen Powell, enflasyonun yıl içerisinde yumuşamasını beklediklerini belirtti. İş gücü oranını da önemli bir iyileşme yaşadığını belirten Fed Başkanı, iş gücü talebinin hâlen tarihsel olarak oldukça yüksek olduğunu ekledi.

powell 1
Fed Başkanı Jerome Powell

Fed Başkanı Powell, Faiz Kararı Sonrası Soruları Yanıtladı

Merakla beklenen Fed faiz kararı sonrası açıklama yapan Fed Başkanı Jerome Powell, soruları yanıtladı. Diğer taraftan Fed Başkanı’nın kripto sektörüne dair herhangi bir açıklama yapmaması ise dikkatlerden kaçmadı. Genel olarak cevaplarında enflasyon ve pandemiye değinen Powell,  yakın bir zamanda faizleri artırma niyetinde olduklarını belirtti. Powell’ın açıklamalarının devamı ise genel hatları ile şu şekilde:

Omicron varyantının bu çeyrekte ekonomi üzerinde şüphesiz bir etkisi olacak, Omicron’un etkilerinin ise hızla düşmesini bekliyoruz.”

Faizin artışlarının başlamasının ardından bilanço daraltması olacak, diğer taraftan bilançonun zamanı ve hızı konusunda henüz karara varmadık.”

“Faizlerin artırılıp artırılmayacağına Mart ayındaki toplantıda karar verilecek”

“Mart ayında faiz artırma niyetindeyiz.”

Powell ek olarak enflasyonu yüzde 2‘ye kadar düşürmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Powell, bilançonun olması gerekenden çok daha büyük olduğunu ve yapılması gereken ciddi bir daralma olduğunu söyledi. Ek olarak bunun biraz zaman alacağını da belirtti.

Powell’a sorulan sorular arasında enflasyonun ne kadar kalıcı olduğu da soruldu. Buna cevap olarak Fed Başkanı şu ifadelere yer verdi:

“Enflasyonun yakın zamanda pandemi öncesi seviyelere geri dönememe riski var. Bu da fiyatlardaki artışı hızlandırabilir”

Son olarak 23:27’de sonlanan toplantı sonrası Bitcoin (BTC) anlık olarak 37.190 dolardan işlem gördüğünü belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala