bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,484.40 6.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,881.02 4.29%
bnb
BNB (BNB) $ 547.03 4.26%
solana
Solana (SOL) $ 121.58 5.56%
xrp
XRP (XRP) $ 0.491924 0.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.431365 0.11%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.124221 8.45%

a16z, Web3 Altyapı Girişimine 36 Milyon Dolar Yatırım Yaptı

a16z web3 altyapi girisimine 36 milyon dolar yatirim yapti

Yatırım firması Andreessen Horowitz (a16z) yaptığı açıklamada; dört eski Meta çalışanı tarafından ortaklaşa kurulan bir Blockchain ve Web3 geliştirme şirketi olan Mysten Labs’a yatırım yaptığını duyurdu. Söz konusu yatırımın miktarı; 36 milyon dolar olarak açıklandı.

a16z, Web3 Altyapı Girişimi olan Mysten Labs’e Yatırım yaptı

Blockchain ve Web3 geliştirme şirketi olan Mysten Labs’ın CEO’su, teknoloji şirketi Meta’dan (Facebook) oluşturulmuş bir dijital cüzdan projesi Novi’nin eski araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) direktörü Evan Cheng. Mysten Labs’de yer alan dört Meta çalışanı şu şekilde; Cheng dahil olmak üzere, CTO olarak eski Novi mühendisi Sam Blackshear; COO olarak eski Novi ürün lideri Adeniyi Abiodun ve Baş Bilim Adamı olarak eski Novi mühendisi George Danezis.

a16z web3 altyapi girisimine 36 milyon dolar yatirim yapti

Bakıldığı zaman dört Mysten Labs kurucu ortağının tümü; Novi dijital cüzdanında kullanılacak bir stablecoin olan Diem’in yanı sıra orada geçirdikleri süre boyunca diğer projelerin geliştirilmesine yardımcı oldu. A16z‘den yapılan bir açıklamaya göre toplanan bu ekip; ilerlemeye devam ederken mevcut ağlarla ortaklıkları güçlendirmeyi ve Mysten’in tasarımına yardımcı olduğu ek protokolleri başlatmayı planlıyor.

Belirtmek gerekirse; dört eski Meta çalışanının kendi şirketini kurma haber; Meta’nın eski Novi lideri David Marcus’un yıl sonuna kadar firmadan ayrılacağını açıklamasından hemen sonra geldi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala