bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,426.99 1.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,173.95 0.81%
bnb
BNB (BNB) $ 596.82 0.39%
solana
Solana (SOL) $ 135.71 0.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516038 1.59%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455286 0.06%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.142888 1.23%

Ukrayna Başkanı Kripto Tasarısını Reddetti, Yenisini Önerdi

ukrayna devlet baskani kripto tasarisini reddetti degisiklik onerdi

Ukrayna’nın kripto para birimlerini yasallaştırma yolundaki eylemleri pek yolunda gitmiyor. Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, ülkenin kripto varlıkları düzenleyen ilk yasasını imzalamak yerine, değişiklik için parlamentoya geri gönderdi.

Başkanın web sitesinde yapılan duyuruya göre Zelensky, Ukrayna’nın Menkul Kıymetler ve Borsa Ulusal Komisyonu’nun ana kripto düzenleyicisi olması için tasarının değiştirilmesini istiyor. 

Mevcut sürümde kripto para birimlerini düzenleyen Dijital Dönüşüm Bakanlığı, menkul kıymetler tarafından desteklenen ve dijital varlıkları düzenleyen Ulusal Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna bağlı olarak ilerliyor. Ek olarak merkez bankası dijital para birimi (CBDC) ihracından sorumlu olan Ukrayna Ulusal Bankası konumunda bulunuyor.

ukrayna devlet baskani kripto tasarisini reddetti degisiklik

Ukrayna Başkanı Kripto Tasarısını Reddetti

Ukrayna Devlet Başkanı tarafından önerilen bu yeni kripto sürümü, CBDC denetimini Ulusal Bankaya bırakıyor, ancak diğer her şey, kripto brokerlerinin ve diğer hizmetlerin lisanslanması da dahil olmak üzere menkul kıymetler düzenleyicisine gidiyor.

Yeni yasa tasarısı, bir dijital varlığın yasal sahipliğini, sahibiyle yapılan bir anlaşma veya mahkeme kararı nedeniyle çalınmadıkları veya bir emanetçi tarafından tutulmadıkları sürece, anahtarları üzerinde kontrol olarak tanımlıyor. 

Belge ayrıca Ukrayna’da dijital varlıklarla çalışan işletmeler için temel çalışma kurallarını da detaylandırıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala