bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,522.02 1.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,174.92 0.86%
bnb
BNB (BNB) $ 593.80 0.41%
solana
Solana (SOL) $ 135.70 0.48%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51615 1.65%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456278 0.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143257 1.14%

FTX Baskılar Sonrası Bahamalar’a Taşınıyor

miami 1024x720 1

Çin’in kripto para baskıları Hong Kong üzerinde de etkilerini gösterirken, kripto para borsası FTX, merkezini değiştirmeye karar verdi. Borsa kısa bir süre önce Bahamalar’da faaliyet gösterebilmek için lisans aldı.

Blockworks Perşembe günü FTX Kurucusu ve CEO’su Sam Bankman-Fried’in yolladığı e-postaya atıfta bulunarak, Bahamalar ve düzenleyici kurumlarının kripto para birimleri konusundaki proaktif duruşunun FTX’in Hong Kong’dan Bahamalar’a taşınmanın başlıca nedenlerinden biri olduğunu açıkladı.

“FTX, kripto borsaları için dünyanın birkaç kapsamlı düzenlemesinden biri olan 2020 DARE Yasası kapsamında Bahamalar Menkul Kıymetler Komisyonu tarafından lisanslandı.”

Borsanın üst düzey çalışanı Ryan Salame’in FTX Digital Markets’ın yeni CEO’su olduğunu ve Bahamalar’daki yerel girişimlerine liderlik etmekten sorumlu olacağı açıklanmıştı. Ek olarak, FTX Digital Markets, transfer edilen ve yerel çalışanları desteklemek için ülkedeki varlığını da genişletecek.

FTX Bahamalar Merkezli Oluyor

FTX sözcüsü Natalie Tien Cuma günü yaptığı e-postada, “Kriptoların büyümesini teşvik etmeye yardımcı olmak için yerel düzenleyicilerle yakın bir çalışma ilişkisi sürdürmeye kararlıyız ve tüm müşterilerimize güvenli, güvenilir ve uyumlu bir değişim sağlamayı taahhüt ediyoruz” dedi. “Yetki alanları kapsamlı kripto düzenleyici rejimler ortaya çıkardıkça, katılmaktan heyecan duyuyoruz. Buna ek olarak, seyahat kısıtlaması olmayan yargı bölgelerindeki ofislere öncelik veriyoruz.”

Bankman-Fried şu anda ABD’de ancak Ekim başında Bahamalar’a gidecek, dedi Tien ve “hala yerler arasında seyahat edecek” dedi.

CoinGecko’ya göre FTX, 24 saatlik açık faizle ikinci en büyük türev borsası.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala