bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,822.10 1.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,193.80 1.18%
bnb
BNB (BNB) $ 594.39 0.10%
solana
Solana (SOL) $ 137.22 0.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51399 0.87%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458642 0.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143907 1.06%

Sosyal Medya Devi Facebook, Dijital Cüzdanın Yanı Sıra NFT Ürünleri Piyasaya Sürmeyi Planlıyor

sosyal medya devi facebook dijital cuzdanin yani sira nft urunleri piyasaya surmeyi planliyor

Facebook Inc., blokzinciri teknolojisinin yükselişiyle birlikte yükselen NFT’lerle ilgili ürünler ve özellikler oluşturmayı düşünüyor.

Facebook yöneticisi David Marcus Salı günü Bloomberg Television’a verdiği bir röportajda, “Kesinlikle alana dahil olmanın yollarına bakıyoruz çünkü bunu yapmak için gerçekten iyi bir konumda olduğumuzu düşünüyoruz” dedi.

Marcus, şirketin Novi dijital cüzdanını geliştiren dahili grup olan F2’ye veya Facebook Financial’a liderlik ediyor. Marcus bu cüzdanın NFT’leri tutmak için kullanılabileceğini söyledi. “Novi gibi iyi bir kripto cüzdanınız olduğunda, tüketicilerin NFT’leri desteklemesine nasıl yardımcı olacağınızı da düşünmelisiniz” diye ekledi. “Kesinlikle bunu düşünüyoruz.” Facebook’un ne tür NFT’leri destekleyeceği ile ilgili bilgi vermedi.

Marcus ayrıca Facebook’un dijital cüzdanının hazır olduğunu söyledi. Ancak şirket, bunu 2019’da kurduğu ve daha önce Libra olarak bilinen dijital varlık Diem ile birlikte piyasaya sürmeyi planlıyor. 

Diem’in ABD doları tarafından desteklenen bir stablecoin olması planlanıyor. Ancak varlığın ne zaman piyasaya sürüleceği ise belli değil. Proje, ilk açıklandığında düzenleyicilerin büyük tepkisiyle karşı karşıya kaldı ve Facebook hala projede bir ortak olsa da, Diem şimdi bağımsız olarak yönetiliyor.

Marcus, Facebook’un Novi cüzdanını Diem olmadan başlatmayı “son çare olarak” düşüneceğini söyledi. Ancak her ikisinin de insanların ödeme yapma şeklini değiştirmek için gerekli olduğuna inanıyor. Sosyal medya devinin umudu, insanların Diem’i transfer etmek için Facebook’un cüzdanını kullanması, bu da ücret maliyetlerini azaltabilir ve sınır ötesi para göndermek için gereken süreyi azaltabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala