bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,426.99 1.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,173.95 0.81%
bnb
BNB (BNB) $ 596.82 0.39%
solana
Solana (SOL) $ 135.71 0.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516038 1.59%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455286 0.06%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.142888 1.23%

PayPal, Kripto Hizmetlerini Lüksemburg’a Genişletiyor

paypal kripto hizmetlerini luksemburga genisletiyord

Kripto sektörü FTX krizi ile boğuşurken, birçok kripto odaklı şirket çalışmalarını bir adım öteye taşımaya çalışıyor. Çıkan haberlere göre; ödeme şirketi PayPal kripto hizmetlerini genişletme kararı aldı. PayPal’ın Avrupa Birliği’ne ilk girişi olabilecek kripto hizmetini önümüzdeki günlerde Lüksemburg’a genişleteceğini söyledi.

PayPal Kripto Hizmetleri Genişletme Kararı Aldı

PayPal’ın AB genel merkezine ev sahipliği yapan Lüksemburg, Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) yönetmeliği yürürlüğe girdiğinde bloktaki diğer 26 ülke için bir geçit görevi görebilir. Bu düzenleyici rejim teorik olarak herhangi bir üye devlette kayıtlı şirketlere, pasaportlama olarak bilinen bir süreç aracılığıyla hizmetlerini AB genelinde sunma lisansı vermeli. Genel olarak kripto para borsaları Binance ve Coinbase son aylarda bu rotayı izledi. Son olarak Nexo ve Gemini İtalya’da faaliyet göstermek için lisans aldı.

paypal kripto hizmetlerini luksemburga genisletiyoradf

Ayrıca belirtmek gerekirse PayPal, kripto hizmetinin bir AB ülkesinde ilk kez kullanıma sunulup sunulmadığına dair iki onay talebine yanıt vermedi.

Son olarak hatırlatmak gerekirse kısa süre önce PayPal, oldukça kritik bir sözleşme hatası yaptı. Kullanıcıların yanlış bilgi yayması durumunda hesaplarından otomatik olarak 2.500 dolar çekme hakkına sahip olduklarını belirten madde, sözleşmeyi okuyan birçok kişinin tepkisini çekti. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala