bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,127.91 1.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,156.34 1.00%
bnb
BNB (BNB) $ 597.90 1.88%
solana
Solana (SOL) $ 135.25 0.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.510342 1.52%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451841 0.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14214 0.40%

Fransız Yetkili AB Stablecoin Düzenlemesi Hakkında Konuştu

Fransiz Yetkili AB Stablecoin Düzenlemesi Hakkinda Konuştu

Küresel olarak aktif bir şekilde yürütülen kripto varlık düzenleme çalışmaları, oldukça kritik bir noktaya gelmiş durumda. Bir tarafta yasakçı bir bakış açısı yer alırken, diğer tarafta yeniliklere açık bir kesim yer alıyor. Kısa bir süre önce Avrupa Birliği Konseyi tarafından kabul edilen MiCA teklifi ise ülkelerin bakış açısına önemli ölçüde etki ediyor. Son olarak bir açıklama da Fransa Ekonomi Bakanlığı sekreter yardımcısı Gabriel Cumenge‘den geldi. Cumenge düzenleme çalışmalarında her iki yönde de güçlü savunucuların olduğunu belirtti.

Fransiz Yetkili AB Stablecoin Düzenlemesi Hakkinda Konuştu
Fransa Ekonomi Bakanlığı Sekreter Yardımcısı Gabriel Cumenge

Fransız Yetkili AB Stablecoin Düzenlemesi Hakkında Sinyal Verdi

Fransa Ekonomi Bakanlığı sekreter yardımcısı Gabriel Cumenge, salı günü yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği tarafından planlanan stablecoin üzerindeki tartışmalı sınırların kaldırılabileceğini veya tam tersi olarak daha katı hale getirilebileceğini söyledi. Bununla birlikte AB milletvekili bloğunun kripto sektörünü bu noktada “aşırı düzenlemiş” olabileceğini de vurguladı.

Gabriel Cumenge, ulusal hükümetler euro gibi fiat para birimlerine rakip özel sanal para istemiyor olsa da “Bu, kriptonun roket bilimi olduğu anlamına gelmez” dedi. Stablecoin ihraççılarına ise günde 1 milyon işlemi aşmaları halinde AB içindeki hizmetleri durdurma emri verildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala