bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,640.32 2.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,249.13 1.01%
bnb
BNB (BNB) $ 603.56 0.47%
solana
Solana (SOL) $ 139.46 0.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518934 1.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462269 0.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145861 0.92%

Cardano Güncellemesi Neleri Değiştirdi?

Çiğdem Ceylan’ın sunumuyla bu hafta; Cardano Vasil Hard Fork güncellemesi ile Cardano ADA fiyatı yükselecek mi, Cardano ADA coin geleceği ne olacak, Cardano ağındaki verimi, güvenliği, işlem hızını ve ücretlerini önemli ölçüde etkileyeceği aktarıldı. Peki bu yükseltme Cardano ağında neleri değiştirdi? Birlikte inceleyelim.

Neler Yaşandı

15 Eylül tarihinde Ethereum’un merakla beklenen Merge yükseltmesi başarıyla gerçekleşti. Yeni Proof of Stake ağı ile bloklar aktif olarak oluşturulmaya, NFT’ler transfer edilmeye başlandı. Sırada Blockchain sektörü için bir diğer önemli yükseltme olan Cardano Vasil Hard Fork var. 

Cardano ağının ölçeklenebilirliğini geliştirmek için yapılması plânlanan Vasil hard fork, daha önce birkaç kez ertelenmişti. Geliştiriciler ve yöneticiler yaptıkları açıklamalarda bu güncellemenin önemine değinerek, acele edilmeyeceğini ifade ediyordu.

22 Eylül’de gerçekleşen Cardano Vasil Hard Fork yükseltmesi, Cardano ağındaki verimi, güvenliği, işlem hızını ve ücretlerini önemli ölçüde etkileyeceği aktarıldı. Peki bu yükseltme Cardano ağında neleri değiştirdi? Gelin yakından inceleyelim.

Hard fork, bir Blockchain ağına gerçekleştirilen kapsamlı ve kritik yazılım yükseltmesi olarak tanımlanabilir. Birçok Blockchain ağı nâdiren hard fork yapar, ancak Cardano her yıl periyodik iyileştirmeler ile birlikte yeni fork’lar yapan bir ağ olarak kendisini yapılandırıyor. İlk olarak Alonzo ile başlayan yükseltme çalışmaları, şimdi ise adını Bulgar matematikçi Vasil Dabov’dan alan Vasil hard fork ile devam ediyor. Cardano ağının genel ağ kararlılığına ve entegrasyonuna odaklanan Vasil, içerisinde birçok detayı ve geliştirmeyi barındırıyor. Birçok konuda iyileştirmeler içeren Vasil, ağın gidişatı için de oldukça önemli. Başarıyla gerçekleşen yükseltme sonrasında Cardano, gelişmiş merkeziyetsiz finans, merkeziyetsiz borsa ve akıllı sözleşme deneyimi sunmaya başlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala