bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,844.11 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,215.91 1.61%
bnb
BNB (BNB) $ 592.83 1.33%
solana
Solana (SOL) $ 137.79 0.34%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51492 0.78%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457137 0.74%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143491 2.30%

Powell Açıklaması Sonrasında Piyasalarda Son Durum

powell aciklamasi sonrasinda piyasalarda son durum

ABD Merkez Bankası başkanı Jerome Powell’ın bugün yaptığı açıklama sonrasında piyasalarda son durum herkes tarafından merak ediliyor. Powell açıklamasının ardından Bitcoin 21 bin doların altına düştü.

Powell Açıklaması Piyasayı Nasıl Etkiledi?

ABD Merkez Bankası (Fed) başkanı Jerome Powell bugün merkez bankasının ekonomi planları hakkında açıklamalarda bulundu. Fed başkanı Powell, merkez bankasının enflasyonu düşürmeye çalışırken kişilerin ve işletmelerin acıya hazırlanmaya gerektiğini belirtmişti. Bitcoin (BTC) ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın bu açıklamasının ardından yaklaşık olarak yüzde 5’in üzerinde değer kaybetti. Hisse senedi piyasaları, S&P 500 endeksinin yüzde 2’nin üzerinde düşmesiyle birlikte kripto para birimlerinde de düşüşler yaşandı.

powell aciklamasi sonrasinda piyasalarda son durum 2

Path Trading Partners baş stratejisti ve Stock Think Tank ortak portföy yöneticisi Bob Iaccino, “Borsa, son birkaç gün dışında bunu fiyatlamamıştı ve bunun nedeni, risklerin inanç olmamasıydı.” ifadesini kullandı. Iaccino açıklamasının devamında, “Piyasa şu anda en azından Fed’in inandığı kadar fiyatlandırıyor, ancak bu noktada Powell’ın mirası ve güvenilirliği ile ilgili.” sözlerini kullandı. Iaccino ayrıca, piyasaların konuşma öncesinde -belki de daha fazla pozitif açıklamalar yapmasını bekleyerek- toparlandığını ve bu nedenle muhtemelen bugünkü düşüşü daha da kötüleştirdiğini kaydetti. Haberin yazımı esnasında Bitcoin 20.631 dolardan işlem görürken, Ethererum ise 1.550 dolardan işlem görüyor. Powell konuşmasında ABD ekonomisinin zor bir süreçte olduğunu belirterek şu ifadeleri kullanmıştı:

Enflasyonu düşürmek, muhtemelen trendin altında bir büyüme dönemi gerektirecektir… Daha yüksek faiz oranları, daha yavaş büyüme ve daha yumuşak işgücü piyasası koşulları enflasyonu düşürürken hanelere ve işletmelere de biraz acı getirecektir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala