bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,214.40 1.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,014.84 4.45%
bnb
BNB (BNB) $ 571.39 2.15%
solana
Solana (SOL) $ 128.80 4.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.497286 1.65%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.431952 4.59%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.135519 3.59%

“Sosyal Fayda için Hackathon” Başvuruları Açıldı

sosyal fayda icin hackathon basvurulari acildi

Bu sene 10.yılını kutlayan Yenibirlider Derneği’nin düzenlediği ve ana teması “Yeni nesil teknolojiler aracılığıyla sosyal etki yaratacak fikirler” olan “Sosyal Fayda için Hackathon” etkinliği Paribu desteğiyle kapılarını katılımcılarına açıyor. 16-17-18 Eylül 2022’de düzenlenecek etkinliğe katılmak isteyen yarışmacılar için 28 Ağustos 2022’ye kadar başvurular açık.

“Sosyal Fayda için Hackathon” Etkinliği Paribu’nun Desteği ile Gerçekleştirilecek

Günümüzde dijital dönüşümün hemen hemen her yerde kendisini hissettirdiği bir dönemde yaşıyoruz. Bir tarafta finans ve bankacılık alnında devrimsel gelişmeler yaşanırken, diğer taraftan sosyal hayatımız tamamen bir değişim içine giriyor. Yenibirlider Derneği ve kripto para borsası Paribu ise iş birliği yaparak “Sosyal Fayda için Hackathon” etkinliğini düzenliyor ve kapısını yeni fikirlere açıyor.

16-17-18 Eylül 2022’de düzenlenecek etkinlikte yarışmacıların ana teması “Yeni nesil teknolojiler aracılığıyla sosyal etki yaratacak fikirler” olacak. Çözüm aranması beklenen konular ise Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan Yoksulluğa Son, Nitelikli Eğitim ve Temiz Su ve Sanitasyon olacak.

Hackathon’a katılım şartları ise şu şekilde:

  • Üniversitede lisans eğitimine devam etmek,
  • Yazılım, tasarım ve yönetim görevini üstlenen 3 kişilik ekibe sahip olmak.

Etkinliğin ilk gününde takımlar yönetim, tasarım ve yazılım üzerine ilham verici konuşmaları dinleme şansı yakalayacak ve doğrultuda projeleri üzerinde çalışacaklar. İkinci günde ise ekip yönetim, tasarım ve yazılım konusunda uzman isimlerden aldıkları mentorluk ve geri bildirimler ile projelerini dönüştürecek ve geliştirecekler.

Son gün ise takımlar iş fikirlerini anlattıkları maksimum 3 dakikalık videoları ve ürettikleri içerikleri değerlendirilmek üzere bir form üzerinden jüriye iletecekler. Jüri değerlendirmeleri sonucunda seçilen ilk 3 takım ödül almaya hak kazanacak.

Hackathon’da ilk 3’e giren takımların alacağı ödül ise sırasıyla :

1. olan takıma: 30.000 TL
2. olan takıma: 20.000 TL
3. olan takıma: 10.000 TL

8 Ağustos 2022’de başvuruları açılan etkinlik hakkında detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala