bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,628.98 5.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,958.85 6.97%
bnb
BNB (BNB) $ 569.98 3.74%
solana
Solana (SOL) $ 124.34 8.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499566 2.95%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.436643 3.80%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.132056 6.38%

Fed Başkanı Powell, Piyasa Değerlendirmesinde Bulundu

fed baskani powell piyasa degerlendirmesinde bulunduffd

küresel olarak son dönemin en önemli konularından birisi şüphesiz enflasyon. Enflasyonun artması ile birlikte bir çok küresel düzenleyicilerin üzerindeki baskıdan hızlı arttı. Bu noktada enflasyonun dengelenmesi için faiz arttırımına giden Fed, bu konuda an aktif düzenleyiciler arasında yer alıyor. Diğer taraftan Avrupa Merkez Bankası tarafından da önemli adımlar gelirken, toplantılar yapılmaya devam ediliyor. Son olarak Avrupa Merkez Bankası Forumu’nda koşan Fed Başkanı Jerome Powell, küresel enflasyon ve piyasalar hakkında konuştu.

Fed Başkanı Powell, Piyasa Değerlendirmesinde Bulundu

Fed Başkanı Powell: Salgın Öncesi Ekonomiye Geri Döneceğimizi Bilmiyoruz

Küresel olarak oldukça büyük bir sorun hâline gelen enflasyon, düzenleyicilerin çalışmaları ile denetim altına alınmaya çalışıyor. Enflasyon ve piyasalar hakkında konuşan Fed Başkanı Jerome Powell ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, küresel piyasaların ne yönde hareket ettiğine dair bazı bilgiler paylaştı.

Fed Başkanı Jerome Powell, konuşması sırasında “salgın öncesi ekonomiye geri dönüp dönemeyeceğimizi henüz bilmiyoruz” dedi. ABD’nin ekonomisinin gücüne dikkat çeken Powell, şu ifadelere de yer verdi:

Amaç büyümeyi ılımlı hale getirmek. Büyümeyi yavaşlatmak için oranları yükseltmenin pozitif kalmasını umuyoruz. Güçlü “işgücü piyasası ile yüzde 2 enflasyona geri dönmenin yolları var ancak garantisi yok”

Tüm bu konuşmalara ek olarak Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde ise şunları kaydetti:

“Düşük enflasyon ortamına geri dönme olasılığı düşük. Enflasyon beklentileri eskisinden çok daha yüksek”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala