bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,971.60 0.54%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,067.92 3.23%
bnb
BNB (BNB) $ 587.70 0.11%
solana
Solana (SOL) $ 131.03 2.95%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503714 0.21%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.442897 2.06%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.139677 1.07%

Hindistan Merkez Bankası, Kripto Paralar Hakkında Konuştu

hindistan merkez bankasi kripto paralar hakkinda konustu

Kripto para piyasasına pek sıcak bakmayan ülkelerden biri olan Hindistan, bu konudaki düşüncelerini aktarmaya devam ediyor. Kripto paralarla ilgili sık sık konuşan ve endişelerini dile getiren Hindistan Merkez Bankası’ndan (RBI), bir uyarı daha geldi.

Hindistan Merkez Bankası, Kripto Paralarla İlgili Yatırımcıları Uyardı

Hindistan Merkez Bankası (RBI) Başkanı Shaktikanta Das, yatırımcıları kripto para alım satımına karşı bir kez daha uyardı. Kripto para birimlerinin ekonomide büyük finansal istikrar riskleri oluşturduğunu belirterek, merkez bankasının kripto para birimleri konusundaki duruşunu hükümete ilettiğini dile getirdi.

hindistan merkez bankasi kripto paralar hakkinda konustu

Özellikle, kendi merkez bankası dijital para birimini (CBDC) piyasaya sürmeyi planlayan Hindistan, birçok kez kripto para birimleri konusunda endişelerini aktarıyor. Das daha önce de kripto para ticaretinin yüksek risk içerdiğini ve finansal piyasada istikrarsızlığa yol açabileceğini söylemişti.

Mumbai’de konuşan Hindistan Merkez Bankası Başkanı Shaktikanta Das, şunları söyledi:

Biz zaten kripto para birimleri konusundaki tutumumuzu hükümete ilettik. Finansal istikrar için büyük riskler oluşturuyorlar. Tüm konularda, kripto para birimi sorunları da dahil olmak üzere hükümet ve Rezerv Bankası arasında sürekli bir etkileşim oluyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala