bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,029.89 0.40%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,038.79 0.48%
bnb
BNB (BNB) $ 586.15 0.33%
solana
Solana (SOL) $ 149.61 2.82%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526527 2.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.445356 1.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151951 1.88%

3Commas’a Bağlantılı FTX API Anahtarında Büyük Açık

3commasa baglantili ftx api anahtarinda buyuk acik

Kripto şirketleri son dönemde çok fazla hack saldırısına maruz kalıyor. Bu sorunu çözmek için bazı hazırlıklar yapan kripto para borsası FTX kurucu ortağı Sam Bankman-Fried’i üzecek bir gelişme yaşandı. 3Commas’a bağlantılı FTX API anahtarında büyük bir açık olduğu tespit edildi.

3Commas’ın FTX Anahtarında Açık Bulunuyor

Ticaret botu platformu 3Commas ve kripto para borsası FTX tarafından yürütülen bir araştırma, şirketler arasındaki bağlantıyı sağlayan API anahtarının, DMG ticaret çiftleri için yetkisiz işlemler için kullanıldığını ortaya koydu.

Konu hakkında araştırma yürüten 3Commas ekibi, yetkisiz işlemler gerçekleştirmek için platforma bağlı çeşitli FTX API anahtarlarının kullanıldığı 20 Ekim’deki olayla ilgili olaya dair uyarılarda bulundu.

3commasa baglantili ftx api anahtarinda buyuk acik 2

API anahtarı 3Commas’tan alınmadı ve büyük bir ihtimal üçüncü bir taraf kimlik avı saldırısından ya da bilgisayar korsanı saldırısından elde edildi.

Yürütülen araştırma kapsamında, 3Commas ekibi, 3Commas olduğunu iddia eden birden fazla sahte internet sitesinin, kullanıcıları değişim hesaplarını sahte internet sitesi ara yüzlerine bağlamak için kandırarak kimlik avı hırsızlığı yamak için kullanıldığını tespit etti. Son olarak 3Commas ekibi tarafından yapılan açıklamada şu sözlere ifadelere verildi:

API anahtarları daha sonra sahte internet sitesi tarafından saklandı ve daha sonra yetkisiz işlemleri FTX’teki DMG ticaret çiftlerine yerleştirmek için kullanıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala