bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,746.88 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,065.08 1.69%
bnb
BNB (BNB) $ 574.14 0.62%
solana
Solana (SOL) $ 168.23 1.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.510312 2.18%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465874 3.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149577 2.01%

FTX CEO’su, Kriptonun Hack Sorunlarını Ele Alacak

ftx ceosu kriptonun hack sorunlarini ele alacak 2

Kripto para borsası FTX’in kurucu CEO’su Sam Bankman-Fried, sorunlu kripto şirketlerine yardım planı sonrasında, şirketlere yeni bir konuda da yardımcı olmayı düşünüyor. Sam Bankman-Fried, son günlerde artan kripto hack olaylarının çözümü için kolları sıvadı.

Sam Bankman-Fried, Kripto Hack Sorunlarını Çözecek

Kripto milyarderi Sam Bankman-Fried, saldırganlar için maksimum ödülü 5 milyon dolarla sınırlamak da dahil olmak üzere endüstriyi rahatsız eden hack ve istismarların etkisini sınırlamak için bir çerçeve çizdi.

ftx ceosu kriptonun hack sorunlarini ele alacak

Bu yıl kripto sektörü genelinde 3 milyar doların üzerinde hack saldırısı yaşandı. Bunun bilgisayar korsanlığı için bir rekor bir seviye olduğunu söyleyebiliriz.

Kripto para borsası FTX’in kurucu ortağı Sam Bankman-Fried, bir blog gönderisinde bilgisayar korsanlarının bir protokolden aldıkları miktarın yüzde 5’ini ya da 5 milyon doları (hangisi daha küçükse) tutmaları çözümünü “5-5 standardı” olarak isimlendirdi.

Sam Bankman-Fried, “Hack’ler dijital varlık ekosistemi için son derece yıkıcı. 5-5 yaklaşımı ile birlikte hack olaylarının yüzde 98 oranında azalacağını düşünüyorum.” dedi.

Kripto endüstrisinde, saldırganlar bazen kötü niyetli kazançlar elde etmek yerine bir ödül karşılığında güvenlik açıklarını ortaya çıkarmaya çalışıyor. Bu hacker’lara ise beyaz şapkalı hacker deniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala