bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,865.84 1.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,175.23 4.36%
bnb
BNB (BNB) $ 590.01 2.56%
solana
Solana (SOL) $ 136.48 3.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513089 1.30%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456496 2.49%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143116 4.46%

USDT, Ukrayna’nın Kripto Borsası Kuna’da 1 Doların Üzerine Çıktı

USDT Ukraynanin Kripto Borsasi Kunada 1 Dolarin Üzerine Çikti

Rusya – Ukrayna arasındaki sert çekişme sürerken, kripto paralar da bundan oldukça etkileniyor. Son olarak birçok vatandaşının ülkeden çıkma girişiminde bulunduğu Ukrayna’nın yerel kripto para borsalarından Kuna’da, USDT 1.09 dolara kadar çıktı. Diğer taraftan borsanın tüm kriptolarındaki toplam işlem hacmi son 24 saatte yaklaşık 4.4 milyon dolara ulaştı.

USDT Ukraynanin Kripto Borsasi Kunada 1 Dolarin Üzerine Çikti

USDT Ukrayna’nın Kripto Borsası Kuna’da Artık Stable Değil

Ukrayna Ulusal Bankası, Perşembe günü erken saatlerde UAH’ın döviz kurunu sabitlediğini, bankalarda nakit çekimlerini sınırladığını ve elektronik para (dijital fiat para birimleri) ihracını askıya aldığını duyurmuştu. Bunun üzerine panik yapan kullanıcılar, Kuna üzerinden yaptıkları satış işlemlerinden zararı göze alarak yüksekten aldılar ve borsadaki USDT fiyatı yaklaşık olarak yüzde 10 arttı.

Son olarak bir ülkenin kendi para biriminin döviz kurunu belirlemesiyle, tüketicilerin gerçek ekonomik koşulları yansıtan oranlara dayalı olarak yabancı para birimleriyle işlem yaparak bir karaborsa yaratması oldukça normal bir durumdur.

Haberimizin yazımı itibarıyla USDT/UAH paritesinin ise 32.13’den işlem görerek yüzde 9.3’lük bir artış yaşadığını belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala