bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,186.47 1.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,940.68 2.55%
bnb
BNB (BNB) $ 569.41 2.33%
solana
Solana (SOL) $ 160.65 0.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514412 0.64%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457946 0.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149883 3.33%

Uniswap İddiasına Binance CEO’sundan Yanıt Geldi

Uniswap Iddiasina Binance CEOsundan Yanit Geldi

Kripto dünyasında heyecanlı gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bu seferde de ilginç bir iddia Uniswap’in kurucusu Hayden Adams’dan geldi. Adams Binance’in sahip olduğu UNI token’larını kullanarak Uniswap DAO‘da oy gücü elde ettiğini iddia etti. Bunun üzerinde Binance’in CEO’su Changpeng Zhao‘dan cevap geldi. Zhao bu durumun kasıtlı olmadığını belirterek Uniswap’in olayı yanlış anladığını söyledi.

Uniswap DAO İddiasına Binance CEO’sundan Yanıt Gecikmedi

Kripto para borsaları genellikle kullanıcılarının varlıkları kendi hesaplarında tutar. Kullanıcılar ise offchain üzerinden alım satımlarını ağ üzerine kaydedilmeden hızlı bir şekilde yapabilir. Böylece ağ üzerinde işlem yoğunluğu oluşturulmadığı gibi işlemler hızlıca gerçekleştirilebilir. Ancak bu durum kullanıcı varlıklarını borsaların denetimi altına sokar. Doğal olarak bu varlıklar ile ne yapılacağı kararı borsalara kalır.

Uniswap’in kurucusu Hayden Adams ise Binance‘in bu UNI varlıkları ile Uniswap DAO’ya müdahale ettiğini iddia etti. Bu iddia Binance’in 18 Ekim’de 13.2 milyon UNI token’ını kendi cüzdanına aktarması üzerine gündeme geldi. Bu token’ları Uniswap DAO içindeki protokolü etkileyen yönetişim kararlarında oy kullanmak için kullanabileceğini beliren Adams bu konudan şikayetçi oldu.

Bunun üzerine Binance’in CEO’su Changpeng Zhao’dan konu hakkında açıklama geldi. Zhao bunun Uniswap sisteminin bir hatası olduğunu iddia ederek, borsanın kasıtlı olarak büyük miktarda UNI token’ını kendisine devretmediğini söyledi:

“UNI, dahili Binance cüzdanları arasında aktarıldı ve UNI adresinin otomatik olarak yetkilendirilmesine neden oldu. Bu, bizim amaçladığımız bir durum değil, Uniswap protokolünün bir parçası. Binance, kullanıcının varlıkları ile oy kullanmaz”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala