bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,186.47 1.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,940.68 2.55%
bnb
BNB (BNB) $ 569.41 2.33%
solana
Solana (SOL) $ 160.65 0.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514412 0.64%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457946 0.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149883 3.33%

Uniswap, Coinbase’in Layer 2 ağı ile entegre oldu

uniswap coinbasein layer 2 agi ile entegre oldu

Ethereum’un en büyük merkezi olmayan borsası Uniswap, Coinbase’in Layer 2 Blockchain ağ tabanlı Base ağına entegre oldu. Bu adım, kullanıcılara Layer 2 ağında daha hızlı ve düşük maliyetli token takası yapma olanağı sağlıyor.

Base Üzerinde Uniswap: Dördüncü En Büyük DEX Haline Geldi

Ethereum‘un işlem hacmine göre en büyük merkezsiz borsası Uniswap, Coinbase’in Layer 2 ağ tabanlı Base ağına yerleştirildi ve bu sayede kullanıcılar artık Layer 2 ağında token değişimi yapabilecekler.

Uniswap entegrasyonunun gerçekleşmesinin ardından, özellikle borsanın üçüncü sürümünde Base üzerinde 11.700’den fazla işlem gerçekleşti ve yaklaşık 3,65 milyon dolarlık bir işlem hacmi kaydedildi. CoinGecko istatistiklerine göre, bu sonuç Uniswap’i Base’de hacim açısından RocketSwap, BaseSwap ve SushiSwap’in gerisinde dördüncü en büyük DEX haline getiriyor.

Bu hafta Perşembe günü “Onchain Yaz Festivali” adı altında düzenlenecek bir etkinlikle Base ağı halka açılacak. Bu önemli adım öncesinde, geliştiricilerle kullanıcıların bir araya gelerek ağa 100 milyon doların üzerinde değerde varlık aktardığı görülüyor.

Bu entegrasyon, merkezsiz finansın hızla büyüdüğü bir dönemde, kullanıcılar için daha hızlı ve düşük maliyetli işlemler sunmayı amaçlıyor. Uniswap’ın Base ağına entegrasyonu, sadece işlemleri daha verimli hale getirmekle kalmayıp, aynı zamanda bu alanda rekabetin de artmasına olanak tanıyor. Bu tür bir yenilik, merkezi olmayan finans sektöründe daha geniş bir kitleye ulaşmayı ve Blockchain teknolojisinin benimsenmesini daha da hızlandırmayı mümkün kılabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala