bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,196.20 0.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,144.16 0.81%
bnb
BNB (BNB) $ 592.01 0.91%
solana
Solana (SOL) $ 145.94 0.25%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530187 0.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458657 1.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160564 0.16%

Tom Emmer’dan CBDC karşıtı yasa tasarısı

CBDC

Merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) birçok ülke tarafından odak noktası haline gelmiş durumda. Hal böyle olunca ülkeler bu alandaki çalışmalarını da hızlandırdı. CBDC ile ilgili çalışmalar ve sunduğu yasa tasarıları ile sık sık adınan söz ettiren Temsilci Tom Emmer‘dan bir hamle daha geldi. Washington’daki seçilmemiş bürokratların merkez bankası dijital para birimi çıkarmasını engellemeyi amaçlayan mevzuat Temsilci Tom Emmer tarafından yeniden uygulamaya konuldu.

Tom Emmer, CBDC karşıtı yasa tasarını sundu

Merkez bankası dijital para birimleri ile ilgili çalışmaları yakından takip eden Tom Emmer, CBDC karşıtı yasa tasarısını Kongre’ye yeniden sundu. Tasarı, Fed’in, Tom Emmer’in Amerikan yaşam tarzını baltalayacak bir gözetim aracı olarak adlandırdığı bir CBDC yayınlamasını sınırlayacak.

tom emmerdan cbdc karsiti yasa tasarisif

Tom Emmer

Emmer ve 49 orijinal ortak sponsor, iddia ettiklerine göre Amerikalıların mali gizlilik hakkını korumak amacıyla Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi’nde “CBDC Anti-Gözetim Eyalet Yasası”nı yeniden canlandırdı.

Cumhuriyetçi Emmer konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:”Yönetim şunu açıkça ortaya koydu. Başkan Biden, gözetim tarzı bir CBDC için Amerikan halkının finansal mahremiyet hakkından taviz vermeye hazır”

Ayrıca hatırlatmak gerekirse Tom Emmer, daha önce de ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler’i kripto para birimi düzenlemesine yaklaşımı nedeniyle eleştirmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala