bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,772.82 4.95%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.46 3.37%
bnb
BNB (BNB) $ 584.66 3.09%
solana
Solana (SOL) $ 145.89 3.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530297 1.48%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467761 1.50%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15005 10.82%

SVB ile Signature Bank’ın Denetim Raporları Açıklanacak

SVB ile Signatureun Denetim Raporlari Aciklanacak2

ABD’de düzenleyici kurumlar, Silicon Valley Bank ve Signature Bank ile ilgili denetleme raporlarını yayınlayacak. Böylece hem banka yönetimlerinin hem de denetçilerin yanlış adımlarının ortaya konulması planlanıyor. Fed‘in raporunda kamuoyuna nadir yayınlanan bilgilerin de olması bekleniyor.

signature bank kripto yuzunden basarisiz olmadi

ABD’li Kurumlarda SVB ile Signature Adımı

Fed’in Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr yönetimindeki inceleme sürecinin ardından SVB ile ilgili bir rapor yayınlanacak. ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu’nun (FDIC) Signature Bank‘ı analiz ettiği ikinci raporun da açıklanması bekleniyor. İki raporun SVB ve Signature büyüklüğündeki bankaların likidite ve sermaye kurallarına ilişkin tavsiyeler içereceği tahmin ediliyor. Yetkililerin en az 100 milyar dolar varlığa sahip bankalar için daha sert kurallar üzerinde durduğu belirtildi. Bankalara ilişkin adımlar, First Republic Bank‘ın krizde olduğu bir döneme denk geliyor. Banka mart ayından bu yana değerinin yüzde 95’ini kaybetti.

Geçen ay milletvekillerine açıklama yapan Barr, Merkez Bankası’nın SVB ile ilgili endişelerini uzun bir süre önce dile getirdiğini ifade etmişti. Barr, düzenleyicilerin risklerini yönetme konusunda bankaya düşük not verdiğini söylemişti. Büyük miktarda sigortasız mevduatı bulunan SVB, yükselen faiz oranlarından negatif etkilemişti. Fed’in SVB raporunda düzenleyiciler kamuoyuyla nadir paylaştığı bilgilerin de olması bekleniyor. Kongre’de üst düzey bankacılarının katılacağı bir oturumun mayıs ayında yapılması planlanıyor. Temsilciler Meclisi gözetim komitesi ise SVB’nin yetkisini yönetim kuruluyla paylaşan San Francisco Fed’i soruşturmayı planladığını açıklamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala