bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,145.72 0.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,046.11 1.24%
bnb
BNB (BNB) $ 576.40 1.16%
solana
Solana (SOL) $ 169.06 3.84%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521084 0.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.48073 5.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153191 1.31%

Sözleşmeye Gelen Tepkiler Sonrası PayPal’dan Geri Adım

Sözleşmeye Gelen Tepkiler Sonrasi PayPaldan Geri Adim

Günlük hayatta imzalamayı kabul ettiğimiz birçok evrakta dikkat çekici birçok madde yer alabiliyor. Bazen fazla ileriye giden bu maddeler herkes tarafından fark edilmese de bazen göze çarpabiliyor. PayPal‘da da tam olarak bu yaşandı. Twitter üzerinde bir kısım kullanıcı, PayPal’ın kullanıcılarının “yanlış bilgi” yaydıkları için 2.500 dolar para cezasına çarptırılabileceğini söylediği kısmı fark etti. Gelen tepkiler sonrası PayPal’dan ilk açıklama geldi: yanlışlıkla yayınladık.

Sözleşmeye Gelen Tepkiler Sonrasi PayPaldan Geri Adim 2
Kaynak: Tech Startups

Sözleşme Maddesine Gelen Tepkile Sonrası PayPal: Yanlışlıkla Yayınladı

Küresel olarak en büyük ödeme ağlarından birine sahip olan PayPal, oldukça kritik bir sözleşme hatası yaptı. Kullanıcıların yanlış bilgi yayması durumunda hesaplarından otomatik olarak 2.500 dolar çekme hakkına sahip olduklarını belirten madde, sözleşmeyi okuyan birçok kişinin tepkisini çekti. Bunun üzerine geri adım atan PayPal, konu hakkında açıklama yaptı:

“PayPal, insanları yanlış bilgilendirme nedeniyle cezalandırmıyor ve bu dilin politikamıza eklenmesi asla amaçlanmamıştır. Ekiplerimiz politika sayfalarımızı düzeltmek için aktif bir şekilde çalışıyor. Bunun neden olduğu karışıklık için özür diliyoruz”

Bu yaşanan gelişmeler sonrası merkeziyetsiz topluluklar konuya dahil oldu. Lightspark CEO’su ve PayPal’ın eski başkanı David Marcus, özel bir şirketin artık katılmadıkları bir şey söylerseniz paranızı almaya karar vermesini “delilik” olarak nitelendirdi. PayPal’ın kurucularından Elon Musk ise bu paylaşıma “katılıyorum” diyerek cevap verdi.

Diğer taraftan bu geri çekilme pek de bir şey ifade etmiyor. Öyle ki CoinShares’in Baş Strateji Sorumlusu Meltem Demirors, her halükarda şirketlerin hizmetlerini kimlerin kullanabileceğini açıklama yapmadan seçme hakkına sahip olduklarını belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala