bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,536.76 1.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,010.12 1.81%
bnb
BNB (BNB) $ 585.03 0.63%
solana
Solana (SOL) $ 146.79 5.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520358 3.21%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.440848 2.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149909 3.93%

Solana’ya Google desteği

google

Google, veri analizi hizmeti olan BigQuery üzerine Solana blokzincir ağını ekledi. NFT uygulaması Floor, Solana NFT satışları ve listelemeleriyle ilgili verileri BigQuery platformuna göndererek bu yeni hizmetten ilk yararlananlardan biri oldu.

Destek genişledi

Google Cloud, Solana’yı BigQuery veri analizi hizmetiyle entegre ederek Solana tabanlı verilere erişimi kolaylaştırdı ve böylece 20. blokzinciri ağına desteğini genişletti.

İlk olarak Lizbon’daki Breakpoint 2022’de duyurulan açıklamada, Solana’nın BigQuery’ye dahil edilmesinin, blokzinciri analitiklerine ilişkin gelişmiş bilgiler sunmayı amaçladığı kaydedildi. Google Cloud web3 lideri Nalin Mittal, Solana desteğinin ilk çeyrekte hayata geçmesinin beklendiğini söyledi.

Solana Vakfı İcra Direktörü Dan Albert The Block’a verdiği demeçte, “Google Cloud’daki ekip bunu canlı yayına geçmeden önce yapmaya kararlıydı ve bu nedenle veri setini tamamlamak ve zincirde neler olup bittiğine dair kapsamlı bir genel bakış yakaladığından emin olmak için daha fazla zamana ihtiyaç duydu.” dedi.

Datacenter with two Cloud storage symols

BigQuery nedir?

BigQuery, Google Cloud’un yerleşik makine öğrenimi, yapay zeka ve iş zekasına sahip sunucusuz veri ambarıdır ve kullanıcıların geniş veri kümelerini sorgulamasını sağlar.

Albert yaptığı açıklamada “Solana ekosistemi hızla büyüyor ve her gün yeni inovasyonlar, veriler ve içgörüler üretiyor.” diyerek, “Bu muazzam büyümeyle birlikte Solana topluluğunun ve web3 endüstrisinin genelinin ağımızda üretilen içgörü ve verilere hızlı ve kolay erişim ihtiyacı da artıyor ve Vakfın Google Cloud’un Solana’yı daha erişilebilir, şeffaf ve açık hale getirmesine yardımcı olmasından gurur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Solana Vakfı, geliştiricilerden işletmelere ve bireysel kullanıcılara kadar herkesin işlemler, NFT basımı, cüzdan etkinlikleri ve daha fazlasıyla ilgili karmaşık soruları yanıtlamak için Solana’daki verileri sorgulayabileceğini belirtti. BigQuery’nin yanı sıra Google’ın Bigtable dağıtık veri depolama hizmetinden de yararlanan ekosistem, Solana ağındaki arşiv verilerine de erişim sağlayabiliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala