bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,931.93 0.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.31 0.58%
bnb
BNB (BNB) $ 580.29 0.18%
solana
Solana (SOL) $ 173.53 1.78%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521502 0.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.479974 0.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153359 1.01%

Senatör Lummis, SEC’in Coinbase’e açtığı davanın reddedilmesini istiyor

senator lummis secin coinbasee actigi davanin reddedilmesini istiyor

Senatör Cynthia Lummis, SEC‘in kripto para borsası Coinbase‘e yönelik açtığı davayı reddetmesi için New York bölge mahkemesine başvurdu. Lummis, davayı kapsamlı bir yasa tasarısına ve kripto düzenlemelerine dair devam eden yasama çalışmalarına aykırı buluyor.

Kripto Endüstrisi İçin Ekonomik ve Siyasi Önem Vurgusu

Senatör Cynthia Lummis, R-Wyo, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto para borsası Coinbase’e yönelik açmış olduğu dava konusunda New York bölge mahkemesine itiraz etti. Lummis, bu durumun mevcut yasama çalışmalarıyla çeliştiğini belirterek, SEC’in kripto para birimlerini düzenleme hususunda yetkisini aştığını ifade etti.

Son dönemde Senatör Kirsten Gillibrand ile birlikte dijital varlıkları düzenlemek üzere geniş kapsamlı bir yasa tasarısı ortaya koyan Lummis, SEC’in durumu yanlış ele aldığını belirtti. Lummis, kripto endüstrisinin ekonomik ve siyasi önemine vurgu yaptı. Önemli sorular doktrinine dayanarak, bir ajansın böylesine büyük ulusal öneme sahip bir konuda karar vermek istemesi halinde, bu kararın açık bir kongre yetkilendirmesiyle desteklenmesi gerektiğini savundu.

Büyük sorular doktrininin iki bölümü bulunuyor: biri konunun ekonomi ya da toplum üzerindeki etkisi, diğeri ise federal bir kurumun yeni düzenlemeleri yürürlüğe koymak için açık bir yetkiye sahip olup olmadığı üzerine odaklanmaktadır.

Lummis, kripto varlıklarının düzenlenmesinin büyük bir ekonomik ve siyasi öneme sahip olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, son yıllarda kripto değerinin arttığını belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala