bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,150.19 0.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,147.87 0.36%
bnb
BNB (BNB) $ 591.53 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 154.10 5.25%
xrp
XRP (XRP) $ 0.53539 1.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465716 1.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161961 0.55%

SEC’in Gözü FTX Yatırımcılarının Üzerinde

secin gozu ftx yatirimcilarinin uzerinde

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), FTX yatırımcılarına ilişkin yeni ayrıntılar arıyor.

Reuters’ın iki kaynağa dayandırdığı haberinde, FTX’e yatırım yapan finans şirketlerinin politikaları ve prosedürleri ile yatırım sürecinde bu prosedürlerin dikkate alınıp alınmadığını araştırılıyor.

SEC, şu ana kadar FTX’in üç yöneticisine dolandırıcılık davası açtı. Kuruluşa göre FTX, Mayıs 2019’dan bu yana öz sermaye yatırımcılarından 1,8 milyar dolardan fazla para topladı. Bu yatırımcıların 90’ı ABD merkezliydi.

secin gozu ftx yatirimcilarinin uzerinde1

SEC, FTX Yatırımcılarını Araştırıyor

Kaynaklar, FTX‘e yatırım yapan risk sermaye şirketleri ve yatırım fonlarının mağdur durumda olsalar bile soruşturmayla karşı karşıya kalabileceğini bildirdi. Kaynaklara göre sorun, şirketlerin kendi yatırımcılarına karşı görevlerini yerine getirip getirmediği olacak. SEC, daha önce yatırımcıların FTX yetkilileriyle iletişimlerine dair belge talep etmişti.

3 Ocak’ta hakim karşısına çıkan FTX kurucusu SBF, hakkındaki suçlamaları reddetmişti. SBF hakkında banka havalesi ve menkul kıymetler dolandırıcılığı, havale ve menkul kıymetler dolandırıcılığı için komplo kurmak, kara para aklama ve kampanya finansmanı yasalarının ihlali suçlamaları bulunuyor. SBF’nin ev hapsindeyken Seyşeller’deki bir kripto borsasından 684 bin dolar nakde çevirdiği iddia ediliyor. FTX’in kurucu ortağı Gary Wang ile ile Eski Alameda CEO’su Caroline Ellison ise suçlamaları kabul etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala