bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,989.02 6.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,667.12 18.55%
bnb
BNB (BNB) $ 626.33 8.82%
solana
Solana (SOL) $ 181.00 1.59%
xrp
XRP (XRP) $ 0.539772 5.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.501144 7.34%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.163616 8.25%

SEC ve CFTC, FTX ve FTX US İçin İnceleme Başlattı

sec ve cftc ftx ve ftx us icin inceleme baslatti

ABD’nin kripto alanındaki en yetkili düzenleyicileri olan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC), Sam Bankman-Fried’in kripto para borsaları olan FTX ve FTX US için inceleme başlattı.

FTX ve FTX US, ABD Düzenleyicileri Tarafından İnceleniyor

SEC ve CFTC, zorlu bir süreç içinde olan FTX ile FTX.US’nin müşteri fonlarını yanlış kullanıp kullanmadığı konusunda bir araştırma yürütüyor. SEC ve CFTC tarafından başlatılan bu araştırma, Sam Bankman-Fried’in diğer şirketlerini de kapsıyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nin düzenleyici kurumları olan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC), kripto para borsası FTX’i yakın takibe aldı. İki düzenleyici kurum da FTX’te yaşanan son olayları detaylı bir şekilde inceliyor.

Konu hakkında bilgi sahibi olan üç kişi tarafından aktarılanlara göre düzenleyicilerin FTX incelemesi, şirketin içinde bulunduğu likidite kriziyle ilgili. İsmini açıklamayan bir kişi, SEC’nin incelemesinin aylar önce FTX US ve kripto kredi faaliyetleri hakkında yürütülen soruşturma ile başladığını belirtti. Son olarak SEC, CFTC ve FTX konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala