bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,491.01 0.54%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,081.85 1.53%
bnb
BNB (BNB) $ 590.84 0.21%
solana
Solana (SOL) $ 154.63 6.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.542548 2.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455779 0.29%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156972 2.01%

SEC Başkanı, kripto sektörünü hedef almaya devam ediyor

gensler

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı (SEC) Gary Gensler, kripto para sektöründe dolandırıcılığın yaygın olduğunu söyledi.

DC Fintech Week’de konuşan Gensler şunları söyledi:

“Bu durum, yalnızca tek bir olay ve tek bir kişi ile ilgili değil. Birden fazla dolandırıcı ve kötü şöhrete sahip kişiyle ilgili.”

Gensler’ın açıklaması, FTX kurucusu Sam Bankman-Fried’ın mahkeme tarafından suçlanmasının adından geldi. SEC, geçtiğimiz yılın sonlarında SBF’ye, birçok kripto şirketine ve sektörde yer alan bazı isimlere dava açtı.

Gensler, regülatörün ne tip tedbirler aldığına ilişkin bir soruya şu yanıtı verdi:

“Kaynaklarımızı iyi düşünmek zorundayız. Maalesef çok sayıda şikayet var ve hepsi benzer şekilde değil. Sektörde çok sayıda kötü aktör var.
Hesap verebilirliği artırarak kişileri sorumlu tutmayı düşünüyoruz. Yüksek etki gösterecek vakaları ve bununla ilgili yaptırım eylemlerini de ele alıyoruz.”

SEC, 2022 mali yılında 760 yaptırım eylemi gerçekleştirerek, Kripto Varlıklar ve Siber Birimi’nin personel sayısını da ikiye katladı.

Kullanım durumu tartışması

SEC Başkanı, kripto paraların kullanım durumu ve yatırımcı korumasına ilişkin de konuştu.

“Aynı zamanda bu şeylerin kullanım durumunun ne olduğu konusuna geri dönüyoruz. Biz tarafsızız ancak yatırımcılar 15 ila 20.000 arasında değişen bu token’ların her birinin kullanım amacının ne olduğunu anlaması gerekiyor.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala