bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,944.94 0.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.89 0.95%
bnb
BNB (BNB) $ 577.34 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 172.81 2.32%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52095 0.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.483717 0.35%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15298 1.07%

SBF’den yeni hukuki savunma planlaması

sbfden yeni hukuki savunma planlamasi

Başarısız kripto para borsası FTX‘in eski CEO’su Sam Bankman-Fried, yaklaşan duruşmasında kendisine verilen eski hukuki tavsiyelere dayanarak hareket ettiğini savunmaya hazırlanıyor. Bu, kripto dünyasında önemli bir yankı uyandıran bir dava haline gelmiş durumda.

Sam Bankman-Fried, Hukuki Tavsiyeleri Savunma Merkezine Alıyor

İflas eden kripto para borsası FTX’in eski başkanı Sam Bankman-Fried, Ekim’deki mahkemesi öncesinde alınan hukuki önerilere göre hareket ettiği gerekçesiyle savunma stratejisi belirlemeyi hedefliyor.

Sam Bankman-Fried’ı savunan hukuk ekibi, yaklaşan duruşmada, borsanın daha önce çalıştığı hukuk danışmanlarının bazı kararların alınmasında etkili olduğuna dair deliller sunmayı planlıyor.

Bu avukatlar, özellikle Fenwick & West LLP firmasından, borsaya sunulan belirli öneri ve stratejilere dahil olduklarına dair argümanlar hazırlıyor. Savunma, Bankman-Fried’ın verilen hukuki tavsiyelere uygun olarak hareket ettiğine ve bu tavsiyelerle hareket ettiğinde kötü bir niyet taşımadığına inandırılmaya çalışılıyor.

Mahkeme belgesinde avukatlar, “Sanık, avukatının önerilerine güvendi. Bu, sadece resmi olarak hukuki görüş alındığında ve bu görüşe uygun hareket edildiğinde değil, genel bir yaklaşımla da doğru” şeklinde bir ifadeyle duruşlarını destekliyorlar. Son olarak Sam Bankman-Fried, bu ayın başlarında eski iş ortağı ve eski sevgilisi Caroline Ellison’ın kişisel güncesini medyaya sızdırmak ve tanıkla iletişim kurabilmek adına şifreli bir uygulama kullanmak suçlamalarıyla tutuklu yargılanmasını beklemekte.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala