bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,255.75 6.93%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,006.85 3.80%
bnb
BNB (BNB) $ 582.31 3.03%
solana
Solana (SOL) $ 162.85 13.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516942 3.75%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455574 5.62%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156042 5.08%

Sazmining, Bitcoin madenciliği için yeni üssünü belirledi

sazmining bitcoin madenciligi icin yeni ussunu belirledi

Paraguay’da Itaipu Barajı’ndan fazla elektrik kullanarak Bitcoin madenciliği yapan Sazmining, sektörüne yeni bir soluk getiriyor. Bu genişleme ile Paraguay, sürdürülebilir Bitcoin madenciliği için ‘mükemmel bir konum’ haline geliyor.

Sazmining, Düşük Enerji Maliyetiyle Bitcoin Madenciliğini Dönüştürüyor

Sazmining, Güney Amerika’da Paraguay’daki varlığını genişletme planlarıyla yenilenebilir enerji kullanarak Bitcoin madenciliği sektörüne yepyeni bir soluk getiriyor.

14 gigawatt kapasiteli ve 20 türbinli, dünyanın en büyük hidroelektrik projelerinden biri olan Itaipu Barajı’ndan elde edilen fazla elektriği kullanan tesisin Eylül ayında işletmeye açılması bekleniyor.

Sazmining’in son açıklamasına göre, yeni tesis, 1.600 kullanıcının madencilik donanımını kWh başına 4,7 sent fiyatla barındıracak, bu da ABD merkezli ortalama maliyetlere kıyasla yüzde 30 daha düşük olmasıyla sektörde enerji maliyeti en düşük tesislerden biri olacağı anlamına geliyor.

Sazmining, Paraguay’ın bu genişleme sayesinde sürdürülebilir Bitcoin madenciliği için “mükemmel bir konum” haline geldiğini belirtirken, ülkenin fazla elektrikten kazanç sağlama fırsatı bulduğunu da vurguladı.

Son olarak Sazmining’in Başkanı ve COO’su Kent Halliburton, fazla elektriği kullanarak Bitcoin madenciliğinin ülke genelinde önceden zararlı olarak görülen bir durumu kâra dönüştürdüğünü belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala