bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,026.81 2.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,975.29 1.13%
bnb
BNB (BNB) $ 560.75 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 138.06 7.35%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520604 2.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453131 2.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.132664 3.77%

Rus Sberbank, İlk Dijital Varlık İhracını Gerçekleştirdi

rus sberbank ilk dijital varlik ihracini gerceklestirdi

Rusya’nın en büyük bankası Sberbank geçtiğimiz aylarda dijital varlık ihracı için tarih vermişti. Rus Sberbank, yaptığı son açıklamada ilk dijital varlık ihracını gerçekleştirdiğini açıkladı.

Sberbank Platformundan İlk Dijital Varlık İhracını Yaptı

Rusya merkezli Sberbank, yan kuruluşu olan SberFactoring’in 1 milyar ruble (yaklaşık 16 milyon dolar) ihraç gerçekleştirerek kendi platformunda ilk dijital varlık işlemini gerçekleştirdiğini duyurdu. Rusya Merkez Bankası, kripto para birimleri konusunda uzun bir süredir şüphelerini dile getirirken, kısa bir süre önce Rusya Maliye Bakanlığı ülkede stablecoin’lere sıcak baktıklarını açıklamıştı. Rusya Merkez Bankası’nın kripto para birimleri konusunda şüpheleri devam etse de diğer dijital varlıklara daha açık olduğunu söyleyebiliriz. Rusya Merkez Bankası kısa bir süre önce Blockchain platformu Atomyze Russia’ya dijital varlık alışverişi için ilk lisansı vermişti.

rus sberbank ilk dijital varlik ihracini gerceklestirdi 2

Söz konusu lisansı Mart 2022’de alan Sberbank, yaptığı son açıklamada, dijital varlıkların platformları üzerinde Blockchain teknolojisi ve akıllı sözleşmelerle gerçekleşeceğini belirtti. Sberbank’ın dijital varlık platformu kısa bir süre önce bankanın tüm kurumsal müşterilerinin kullanımına sunulacak. Yetkililer bu hafta içinde yaptıkları açıklamada, Rusya’nın kripto para işlemlerinin izlenmesini iyileştirmek için çalıştığını ve bu yıl içinde endüstrinin düzenlemelerini uygulamaya başlayabileceklerini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala