bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,212.20 1.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,096.15 0.88%
bnb
BNB (BNB) $ 560.84 2.04%
solana
Solana (SOL) $ 145.01 3.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.505737 0.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471615 3.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15368 1.80%

Rusya Maliye Bakanlığı, Ülkede Stablecoin’e Yeşil Işık Yaktı

rusya maliye bakanligi ulkede stablecoine yesil isik yakti

Kripto para birimleri, bazı ülkelerde sıkı bir denetime alınmak istenirken, bazı ülkeler ise kripto para birimlerine daha sıcak bakıyor. Rusya Maliye Bakanlığı ülkede stablecoin dolaşımını destekliyor.

Rusya Maliye Bakanlığından Stablecoin Çıkışı

Üst düzey bir yetkiliye göre, Rusya Maliye Bakanlığı, Rusya’da stablecoin’lerle yapılan işlemlerin yasallaşması için tüm hazırlıkları yapmış durumda. Bakanlık, kripto para birimlerinin yeni bir finansal sisteme zemin hazırlayabileceğini kabul ederken, stablecoin’lerin mevcut sistemden daha iyi olup olmayacağı konusunda ise tam olarak emin değil. Rusya Maliye Bakanlığı’nın Mali Politika Departmanı direktörü Ivan Chebeskov’a göre, Rusya Federasyonu Maliye Bakanlığı, genel olarak ülkede stablecoin’lerin dolaşımına izin verilmesini destekliyor. Üst düzey yetkili katıldığı “Web3’ün Etkisi – Güven İnternetinin Yeni Dönemi Mi?” etkinliği esnasında açıklamalarda bulundu.

rusya maliye bakanligi ulkede stablecoine yesil isik yakti 2

Chebeskov, Rusya Maliye Bakanlığı’nın konuya Rus girişimciler açısından baktığını belirtti. Chebeskov açıklamasında, “İşletmelerin, şirketlerin veya yatırımcıların yerleşmesine, yeni bir şekilde yatırım yapmasına ihtiyaç varsa, böyle bir araca ihtiyaçları varsa; maliyetlerin düşmesi, önceki araçlardan daha iyi çalışması ve bununla ilgili diğer riskleri sınırlandırabilirsek, bu tür girişimleri her zaman desteklemeye devam edeceğiz.” dedi. Bir hükümet yetkilisi ise genel olarak Blockchain yanı sıra kripto para varlıkları, dijitalleşme ve tokenizasyonun potansiyel olarak tamamen yeni bir finansal sistem fırsatı sunabileceğini belirtti. Chebeskov ayrıca stablecoin’lerin mevcut finansal sistemlerden daha iyi çalışabileceğinden tam olarak emin değiliz dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala