bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,428.53 0.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,955.74 1.85%
bnb
BNB (BNB) $ 571.31 1.94%
solana
Solana (SOL) $ 161.02 0.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516916 0.08%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459458 1.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150098 3.68%

Ripple’ın Hedefleri SWIFT’in Yerine Geçmekten Daha Büyük

Ripplein Hedefleri SWIFTin Yerine Geçmekten Daha Büyük

Kripto para sektöründe sık sık SEC ile olan davası ile gündeme gelen Ripple, kendisine önemli hedefler koyarak büyümeye devam ediyor. Özellikle Ukrayna’ya saldırması sonrası Rusya’nın SWIFT‘ten çıkarılması sonrası öne çıkan RippleNet, SWIFT’e bir alternatif olarak gösterildi. Ancak RippleNet’in Genel Müdürü Asheesh Birla, Ripple’ın hedeflerinin çok daha büyük olduğunu söyledi.

Ripple’ın Hedefleri SWIFT’ten Daha Büyük

Temelinde bulundurduğu Blockchain teknolojisinin sunduğu tüm imkanlardan yararlanmayı hedefleyen RippleNet, geleceğin küresel ödeme aracı olmayı hedefliyor. Proje Rusya’nın SWIFT’ten çıkarılması sonrası popülerleşse de aslında uzunca bir süredir gelişim süresince. Bu konuya değinen RippleNet‘in Genel Müdürü Asheesh Birla da RippleNet‘in SWIFT’ten çok daha büyük hedefleri olduğunu ve çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

Diğer taraftan Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse’un daha öncesine konu hakkında verdiği bir röportajda “RippleNet’in SWIFT’e bir rakip olmadığı, aslına bakılırsa birbirlerini tamamlayan iki teknoloji olduğunu” belirtmezi dikkatlerden kaçmadı. Ancak projenin genel müdürüne göre RippleNet, SWIFT’e doğrudan bir alternatif niteliğinde. Bu açıklamalara Garlinghouse’un ne tepki vereceği ise merak konusu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala