bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,279.76 6.67%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,021.79 3.71%
bnb
BNB (BNB) $ 586.27 2.96%
solana
Solana (SOL) $ 163.37 13.39%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519339 3.85%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458196 6.44%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156492 5.73%

Portekiz Merkez Bankası, Bison Bank’a Kripto Lisansı Verdi

portekiz merkez bankasi bison banka kripto lisansi verdi

Kripto para birimlerinin kullanım alanlarının hızla yaygınlaşması ile beraber birçok kurum bu alandaki çalışmalarını hızlandırmış durumda. Bu kez Portekiz Merkez Bankası, yaptığı açıklamada Portekiz merkezli bir finans kuruluşu olan Bison Bank‘a sanal varlık servis sağlayıcısı (VASP) olarak faaliyet göstermek için bir lisans verdiğini duyurdu.

Portekiz Merkez Bankası, Bison Bank’a Kripto Konusunda Yeşil Işık Yaktı

Portekiz Merkez Bankası, ülkenin ilk sanal varlık hizmet sağlayıcılığı lisansını Bison Bank adlı bankaya verdi. Böylece Portekiz merkezli banka Bison Bank, Portekiz Merkez Bankası’ndan “sanal varlık hizmet sağlayıcısı” (VASP) olarak faaliyet göstermek için izin alarak, ülkede düzenleyici tarafından yeşil ışık verilen ilk banka oldu.

portekiz merkez bankasi bison banka kripto lisansi verdi 1

Portekizli medya kuruluşu Sapo’ya göre Bison Bank, sanal varlık değişimi olarak çalışmak üzere “Bison Digital Assets” adlı özel bir iş bölümü de oluşturacak.

Bunun yanında belirtmek gerekirse Portekiz uzun zamandır kripto dostu bir ülke olarak biliniyor. Hatırlatmak gerekirse dünyaca ünlü Çinli teknoloji markası Xiaomi, Portekiz’de kripto para ödemelerini kabul edeceğini açıklamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala