bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,346.70 1.31%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,010.51 1.76%
bnb
BNB (BNB) $ 577.24 1.87%
solana
Solana (SOL) $ 148.09 3.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524641 2.89%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.441651 2.77%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150137 4.10%

Piyasalar, Fed Başkanı Powell’ın mesajlarını bekliyor

powell

Küresel piyasalarda gözler Fed Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole sempozyumundaki konuşmasına çevrildi. Powell’ın para politikasına yönelik vereceği mesajlar dikkatle takip edilecek. Powell, Türkiye saati ile 17:05’te konuşma yapacak.

Powell’ın konuşması öncesi piyasalarda karışık seyir izleniyor. ABD’de vadeli endeksler zayıf seyrediyor. ABD ve Asya’daki teknoloji hisseleri düşüşler görülüyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) tutanaklarında enflasyon endişelerine dikkat çekilmişti. Tutanaklarda çoğu Fed yetkilisi, daha fazla parasal sıkılaşmanın gerekebileceğini ifade etmişti. Enflasyonda yukarı yönlü risklerin devam ettiği aktarılmıştı.

Diğer taraftan ABD’de ekonomik veriler, ticari faaliyetlerin ağustos ayında durgunlaştığına işaret etti. Bu durum yatırımcıların, parasal sıkılaştırma yönündeki fiyatlamalarını aşağı çekti.

CME FedWatch Tool’a göre piyasalar, 20 Eylül’deki toplantıda faizlerin sabit tutulacağını tahmin etti. Trader’ların yüzde 80,5’i faizin değiştilemeyeceği yönünde görüş paylaştı. Kasım toplantısında ise 25 baz puanlık faiz artışı yüzde 41,7 olarak fiyatlanıyor.

Powell’ın Jackson Hole konuşmasında faizlerin daha fazla artıp artmayacağına ilişkin mesajlar vermesi bekleniyor. Açıklamalarında parasal sıkılaştırma sürecine ilişkin mesajlar dikkatle dinlenecek. Diğer taraftan Powell’ın şahin açıklamalar yapmasını bekleyenlerin sayısı oldukça fazla.

Powell öncesi piyasalarda negatif seyir sürüyor. Bitcoin, 26 bin doların biraz üzerinde alıcı buluyor. BTC, 26 bin 97 dolar olarak işlem görüyor. Ethereum ise 1.653 dolardan el değiştiriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Etiketler:
btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala