bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,420.80 0.76%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,077.82 1.27%
bnb
BNB (BNB) $ 573.83 1.11%
solana
Solana (SOL) $ 170.33 1.85%
xrp
XRP (XRP) $ 0.510651 2.08%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46736 2.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14964 2.45%

Patrick McHenry, SEC’e FTX belgeleri sebebiyle dava açılabileceğini söyledi

patrick

Patrick McHenry, SEC’in FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’ın tutuklanmasıyla ilgili olarak belgelerin sunulması için geçtiğimiz şubat ayından beri çabalıyor.

ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Patrick McHenry, Sam Bankman-Fried ile ilgili belgeler sebebiyle SEC’e bir mahkeme celbi gönderilebileceğini belirtti.

27 Eylül’de yapılan duruşma sırasında McHenry, SEC Başkanı Gary Gensler’ın Kongre’ye karşı FTX ve SBF konusunda şeffaf olmayı reddettiğini ve ayrıca dijital varlık ekosistemini tıkamak için de çaba gösterdiği söyledi.

McHenry, Gensler ve SEC ile ilgili olarak sert konuştu:

“Yedi ay sonra komite, kamuya açık olmayan tek bir belge dahi almadı. Söylediğim gibi sabrımız tükeniyor […] SEC’e mahkeme celbi çıkaran ilk komite başkanı olmak istemiyorum”

Bitcoin menkul kıymet değil

SEC Başkanı Gensler, McHenry’nin Bitcoin ile ilgili sorusu üzerine Bitcoin’in bir menkul kıymet olmadığını çünkü yatırım sözleşmesi olup olmadığının değerlendirilmesine ilişkin Howie testini karşılayamadığını dile getirdi.

Gensler, SEC Başkanı olmadan önce Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde profesör olarak görev yaparken de benzer ifadeleri kullanmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala