bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,898.92 1.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,109.20 1.44%
bnb
BNB (BNB) $ 575.35 0.55%
solana
Solana (SOL) $ 173.47 3.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519587 0.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.476612 1.22%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152022 0.10%

Paribu’nun Blockchain’i Paribu Net Neler Yapacak?

paribunun blockchaini paribu net neler yapacak

Paribu, ocak ayının ortalarında gerçekleştirdiği bir toplantıda blockchain ağı Paribu Net’in duyurusunu yapmıştı. Aradan geçen yaklaşık 1 aylık sürenin ardından Paribu Net web sitesi açıldı. Biz de bu yazımızda Paribu Net nedir, özellikleri nelerdir gibi sorulara yanıt vereceğiz. Ayrıca Paribu Coin hakkında merak edilen bilgileri de paylaşmış olacağız.

Paribu Net Nedir?

Yarının Blokzincir Ekosistemi olarak tanımlanan Paribu Net aslında Paribu’nun blockchain ağı. Bu ağda akıllı kontratlar ve dağıtık uygulamalar (DApps) geliştirilebiliyor. Burada ağın öne çıktığı bazı özellikleri var. Hız, ölçeklenebilirlik, düşük ağ ücreti ve güvenlik bunların başında yer alıyor. Başta da söylediğimiz gibi kısa süre önce ağın resmi web sitesi açıldı. Burada Paribu Net’in yol haritasını yakından incelemek, whitepaper’ını okumak mümkün. Biz şimdi Paribu Net özellikleri ile ilgili detaylara yakından bakalım.

paribunun blockchaini paribu net neler yapacak 2

Paribu Net Özellikleri

Paribu Net özellikleri arasında hızlı olması ön plana çıkıyor diyebiliriz. 5 saniyede bir blok üretme ve işlemler için minimum bekleme süresi sunuluyor. Diğer yandan ölçeklenebilirlik de önemli. Yüksek blok büyüklüğü ile her blokta daha fazla işlem sonuçlandırılması mümkün.

Düşük ağ ücretleri konusunda da iddialı olduğunu söyleyen Paribu Net, gelişmiş ve güncel şifreleme standartlarıyla işlem gerçekleştirmeyi vaat ediyor.

Teknik tarafa bakacak olursak, blockchain ağının alt yapısı layer 2 çözümlerini destekliyor. İlerleyen zamanda layer 2 entegrasyonları tamamlanmış olacak. Paribu Net, saniyede maksimum 857 işlemi destekliyor. Layer 2 entegrasyonuyla birlikte saniyede maksimum 90 bin işlem sağlanacak.

Ethereum Virtual Machine (EVM) ile uyumlu olan Paribu Net, aslında herkesin üzerinde işlem yapabileceği bir ağ. Çoklu blokzincirlerle birlikte çalışabilirlik sunması da ağın bir başka kozu. İlerleyen zamanda başka ağlarla çalışabilirlik de artacak.

Delege Edilebilir Hisse Kanıtı (dPoS) ve Otorite Kanıtı (PoA) algoritmalarını birleştirerek kurgulanan Paribu Net, stake eden tarafın kimliğini bir konsensüs mekanizması içinde kullanıyor. Hızlı işlemler ve sybil saldırılarına karşı dayanıklılık sağlıyor.

Paribu Coin (PRB) Nedir?

Paribu Coin (PRB), Paribu Net ağının yerel coin‘i olarak öne çıkıyor. PRB ile ağ üzerinden yapılan tüm transfer ücretleri ve akıllı kontrol işlemleri ödenebiliyor. İsteyen katılımcılar, stake etme özelliğiyle onaylayıcı olarak da varlık gösterebiliyor.

PRB’nin maksimum arzı 600 milyon adet olarak açıklandı. 500 milyon PRB, Paribu Net ağının başlamasıyla birlikte ilgili adreslere ulaştı. 100 milyon PRB de onaylayıcı ödülü olarak ayrıldı.

Her blokta 1 PRB, blok üretimini gerçekleştiren ana onaylayıcıya ödenecek. 100 milyon PRB’nin onaylayıcılara üretilen bloklar karşılığı dağılması ise 16 yıl sürecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala