bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,093.83 1.50%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,989.22 0.74%
bnb
BNB (BNB) $ 560.60 0.04%
solana
Solana (SOL) $ 137.94 2.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518374 0.13%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.45865 2.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.131942 1.27%

Orta Afrika’dan Rezerv Olarak Bitcoin’e Yeşil Işık

orta afrikadan rezerv olarak bitcoine yesil isik

Geçtiğimiz aylarda Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden dünyanın ikinci ülkesi, Orta Afrika Cumhuriyeti’nin kripto para birimi projeleri devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin, Orta Afrika Cumhuriyeti’nde bir rezerv varlık olarak hizmet etmeye hazırlanıyor.

Orta Afrika Cumhuriyeti’nden Bitcoin Kararı

Orta Afrika Cumhuriyeti (CAR), ülkenin kripto para birimlerini ve Blockchain teknolojilerini ülkenin zayıflamış olan ekonomisini desteklemek için araçlar olarak benimseme girişiminin bir parçası olarak Bitcoin’i bir yedek varlık olarak kullanmayı planlıyor. Orta Afrika Cumhuriyeti’nin kripto para birimini ulusal rezervlerinin bir parçası olarak dağıtma kararı, ülkede Bitcoin’i yasallaştırma politikasının sonrasında geldi. Orta Afrika Cumhuriyeti, Nisan 2022’de Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden dünyanın ikinci Afrika’nın ise ilk ülkesi olmuştu.

orta afrikadan rezerv olarak bitcoine yesil isik 2

Ülkenin ulusal meclisi iki milletvekilinin dijital ekonomi Bakanı Gourna Zacko ve Maliye Bakanı Calixte Nigonogo’nun teklifi geliştirmesinden sonra onay verdi. Yetkililer politikaya destek verdiklerini ifade ettiler ve tasarı Senato’da oybirliği ile kabul edildi. Orta Afrika Cumhuriyeti’nin Bitcoin’i yasallaştırma hamlesini, ülkedeki kripto kabulünü desteklemek için Blockchain tabanlı bir platform olan Sango isimli bir proje takip etti. Raporlara göre Sango, Liquid Network’e benzer bir şekilde inşa edilmiş bir Bitcoin yan zinciri olarak nitelendirilebilir. Son olarak Sango 25 Temmuz’da piyasaya sürülecek ve kayman 2 bileşeni olan bir dijital para sistemi olarak işlev görecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala