bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,315.70 2.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,007.49 2.42%
bnb
BNB (BNB) $ 583.71 1.72%
solana
Solana (SOL) $ 146.58 5.74%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52531 2.71%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464049 2.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149008 5.52%

Orta Afrika Banka Düzenleyicisi Eyaletleri Kripto Yasağı Konusunda Uyardı

orta afrika banka duzenleyicisi eyaletleri kripto yasagi konusunda uyardi

Bilindiği üzere kısa süre önce sizlere Orta Afrika Cumhuriyeti‘nin lider kripto para birimi Bitcoin’i (BTC) yasal olarak kabul ettiğini duyurmuştuk. Bu kez Orta Afrika’nın bölgesel bankacılık otoritesi, bir üye devlet olan Orta Afrika Cumhuriyeti’nin Bitcoin’i yasal ihalesini ilan etmesinden sonra, kripto para birimi yasağı hakkında bir hatırlatma yayınladı.

Orta Afrika Banka Düzenleyicisinden Kripto Yasağı Uyarısı

Altı ulustan oluşan Orta Afrika Ekonomik ve Parasal Topluluğu’nda (CEMAC) bankacılık sektörünü düzenleyen Orta Afrika Bankacılık Komisyonu (COBAC), yasağın finansal istikrarı sağlama amaçlı olduğunu söyledi.

Hükümet sözcüsü Serge Ghislain Djorie, Reuters’a verdiği demeçte, Orta Afrika Cumhuriyeti’nin basında ve sosyal medyada haberleri görmesine rağmen COBAC’tan kripto yasağı hakkında resmi bir bildirim almadığını söyledi.

Orta Afrika Bankacılık Komisyonu (COBAC), konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklamalarda bulundu:

Finansal istikrarı garanti etmek ve müşteri mevduatlarını korumak için COBAC, CEMAC’ta kripto varlıklarının kullanımıyla ilgili bazı yasakları hatırlattı. Bunlara, herhangi bir türde kripto paranın elde tutulması, kripto para birimleriyle ilgili işlemlerin takası, dönüştürülmesi veya uzlaştırılması gerekiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala