bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,463.47 0.85%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,984.76 0.27%
bnb
BNB (BNB) $ 593.99 1.94%
solana
Solana (SOL) $ 143.90 0.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513935 1.30%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453016 3.47%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147274 0.43%

Olası Bir Shardeum Airdrop’una Katılma Şansınızı Nasıl Arttırsınız?

shardeum airdrop 2

Shardeum ağı hala betada ve token’i 2023 yılının ikinci çeyreğinde kullanıma sunulacak. Shardeum ekibi, SHM’nin toplam arzının %5’lik kısmı airdrop’la dağıtılacağını açıkladı. Bu yazımızda olası bir Shardeum airdrop’una hak kazanma şansınızı arttırmak için yapabileceklerinizi anlatacağız.

Shardeum, EVM uyumlu bir katman-1 ölçeklendirme çözümüdür. Ağın yerel token’i $SHM’dir.

Shardeum 1

Başlamadan önce bir MetaMask cüzdanına ihtiyacınız var. Eğer MetaMask cüzdanınızı nasıl oluşturacağını bilmiyorsanız sizin için hazırladığımız kapsamlı “MetaMask Nedir?” başlıklı yazımıza göz atarak cüzdanınızı oluşturabilirsiniz.

Hadi gelin olası bir Shardeum airdrop’una hak kazanmak için yapılması gereken adımlara yakından bakalım:

1. Faucet’ten SHM Testnet Token’leri Alın

Shardeum ağındaki testnet’leri deneyimleyebilmek için ilk olarak SHM testnet token’lerine ihtiyacınız var.

Buradaki https://docs.shardeum.org/network/endpoints adresine tıklayarak farklı testnet’lere bağlanabilirsiniz. Bazılarının şu anda kullanılabilir olmadığını unutmayın.

Sonrasında buradaki https://docs.shardeum.org/faucet/claim adresine tıklayarak adımları takip edin Shardeum Discord kanalına katılın. Faucet komutunu girin ve MetaMask adresinizi yapıştırın.

Önemli Not: Shardeum airdrop’una katılmak için Ledger’ınızı kullanmayın çünkü ağ şu an için Ledger’ı desteklemiyor.

Shardeum 2

2. Shardeum Ağındaki dApp’lerle Etkileşime Girin

İkinci adımda Shardeum ağındaki farklı merkezsiz uygulamaları deneyerek test edeceğiz. Eğer kılavuzumuzdaki adımları takip ederseniz Shardeum ağındaki merkezsiz uygulamaları kolaylıkla test edebilirsiniz.

Testnet ekosistemindeki dApp’lerle nasıl etkileşim kurmadan önce, MetaMask ağınızın test ağı olan Shardeum Liberty 2.X’e ayarlı olduğundan emin olun.

Shardeum ağında ilk test edeceğimiz merkezsiz uygulama Swapped Finance.

Shardeum 3

SHM token için “Approve” işlemi gerçekleştirin ve sonrasında SHM token’lerinizin bir kısmını USDC ile swap’layın.

Shardeum 4

Şimdi de swap’ladığımız USDC’leri likidite havuzuna ekleyelim. Ekranın sol üst köşesindeki menüden “Pool” butonuna tıklayın ve sonrasında da “Add” butonuna tıklayın. Ardından SHM ve USDC’yi seçin, USDC’nizi onaylayın ve Swapped Finance’e bir miktar SHM-USDC likiditesi ekleyin. ve şimdilik buradaki işimiz bitti.

Bir sonraki adımda dotshm.me adresi üzerinden alan adı alacağız. Bu işlem Ethereum Name Service’e (ENS) alan adı oluşturmaya oldukça benzer. Kullanılabilir bir alan adı bulun ve satın alın.

Son olarak Shardeum ağındaki NFT’lerle etkileşime gireceğiz. Shardeum ağındaki OpenSea benzeri NFT pazaryeri Spriyo’ya gidin, beğendiğiniz NFT’leri görüntüleyin ve bazılarına teklif gönderin.

Şimdi daha da derine inelim.

3. Kendi Token’inizi Oluşturun

Şimdi Shardeum ağında nasıl kendi token’inizi oluşturabileceğinizi anlatacağız. Endişelenmeyin bu süreç o kadar da zor değil. Şimdi Shardeum ağında nasıl kendi token’inizi nasıl oluşturabileceğinizi adım adım anlatalım.

Adımlar:

İlk olarak https://docs.openzeppelin.com/contracts/4.x/wizard adresine gidin.

Token’inizin ismini, sembolünü ve önceden mint’lenmiş arzını belirleyin ve sonrasında ‘Open in Remix’ butonun tıklayın. Şimdi ‘Solidity compiler’ sekmesine gidin ve Compile butonuna tıklayın.
Solidity compiler Shardeum

‘Deploy & run transactions’ sekmesine gidin ve ‘Environment’ alanından ‘Remix VM (Merge) kısmını ‘Injected Provider’ olarak değiştirerek ‘Deploy’ butonuna tıklayın. İşlemi MetaMask cüzdanınızdan onaylayın.

Shardeum 7

Bu adımı başarıyla sonuçlanana kadar bir kaç kez denemeniz gerekebilir. ‘Deploy’ butonunun altına inin ve ‘Deployed Contracts’ bölümünde sözleşmenizi bulun. Transfer alanına tıklayın, adresinizi ve miktarınızı bastığınız miktardan fazla olmayacak şekilde seçin ve ‘transact’a tıklayın. MetaMask işlemini onaylayın ve ürettiğiniz token’leri cüzdanınıza çekmiş olacaksınız. Bu işlem işte bu kadar basit!

Shardeum 8

4. Kendi Shardeum Validator Node’unuzu Kurun

Bir testnet node’u oluşturarak Shardeum airdrop’una hak kazanma şansınızı arttırabilirsiniz.

Bir node oluşturmak için aşağıdaki adımları takip edin

  • Bir VPS (Virtual private server) satın alın
  • Node çalıştırın
  • SHM token stake edin

Bir node kurmak çeşitli hatalara neden olabileceğinden dolayı bu yazımızda teknik süreçlere çok değinmeyeceğiz. Bu nedenle bir node kurmak teknik süreçlere aşina olanlar için öneriliyor. Bu konuda daha detaylı bilgi için Shardeum’un node kılavuzuna buradaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Shardeum node’u kurmak için bir VPS kiralamanız gerekiyor. Bu sayede bilgisayarınızı 7 gün 24 saat açık tutmanıza gerek kalmayacak. Bir VPS kurmak aylık 14 ila 25 dolar arasında maliyete sahip. Ancak DigitalOcean platformu üzerinden ücretsiz 200 dolarlık kredi alabilirsiniz. Shardeum airdrop’u almak için bu node’u çalıştırmaya devam etmeniz gerekebilir. Bu nedenle bir node çalıştırmak alacağınız olası bir Shardeum airdrop’undan daha pahalıya mal olabilir.

Sonuç

Shardeum airdrop’una hak kazanma şansınızı arttırmak için ağdaki merkezsiz uygulamaları test etmeye devam etmeli, yeni çıkan uygulamaları deneyimlemeli, projenin resmi Twitter ve Discord kanallarını takip etmelisiniz. Bu işlemleri düzenli olarak tekrarlamak da olası bir SHM airdrop’una hak kazanma şansınızı arttırabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala