bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,595.57 1.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,953.04 0.75%
bnb
BNB (BNB) $ 567.18 2.34%
solana
Solana (SOL) $ 158.93 4.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517242 0.48%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457916 2.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151323 0.05%

Nike, İlk Dijital Kreasyon Koleksiyonunu Piyasaya Sürdü

nike ilk dijital kreasyon koleksiyonunu piyasaya surdu

Ünlü spor giyim markası Nike’ın Blockchain alanındaki çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz yılın sonlarında Blockchain destekli platformu olan .Swoosh’un duyurusunu yapan Nike, son olarak Swoosh’ta “ilk dijital kreasyon koleksiyonunu” piyasaya sürdüğünü açıkladı.

Nike, Blockchain Alanındaki Çalışmalarını Sürdürüyor

Ayakkabı ve giyim devi Nike, geçtiğimiz yılın sonlarında Blockchain destekli platformunu duyurmuştu. Nike’ın yeni platformunun ismi .Swoosh olarak açıklandı. Şirket şimdi de tüketicilerin sanal gösteri kurularının dijital görüntülerini 19.82 dolara satın alınabileceğini belirtti. Şirket açıklamasında her kutu sonunda Nike’ın ilk kez 1982’de satılan “İkonik Air Force 1” spor ayakkabılarının çeşitli dijital versiyonlarının kilidi açılmış olacak.

nike ilk dijital kreasyon koleksiyonunu piyasaya surdu 2

Son dönemde pek çok popüler şirket NFT ve Web3 alanında hamleler yapmaya başlamıştı. Bu şirketlerin arasında yer alan Nike, bu alanda yeni projeler üretmeye devam ediyor. Nike, 330.000’den fazla .Swoosh üyesinin her birine dijital kutulardan birini satın alma fırsatı vereceğini de dile getirdi. Şirket, üyelerinin her birine en az bir kutu satması durumunda 6.5 milyon doların üzerinde bir gelir elde edebilir.

Son olarak bu durum, Nike’ın ilk dijital çalışması değil. Geçen yılın sonlarında şirketin sahibi olduğu bir dijital moda ve koleksiyon firması olan RTFKT, NFT spor ayakkabılarını da piyasaya sürmüştü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala