bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,709.80 1.67%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,028.12 2.08%
bnb
BNB (BNB) $ 582.11 1.86%
solana
Solana (SOL) $ 148.92 5.27%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524549 3.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.443079 2.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150927 4.09%

New York, Bitcoin Madencisi Greenidge’e İzin Vermedi

new york bitcoin madencisi greenidgee izin vermedi

Bitcoin madencilik şirketi Greenidge’in faaliyetlerine devam edebilmesi için New York düzenleyicisinden izin alması gerekiyordu. New York Çevre Koruma Departmanı, Bitcoin madencisi Greenidge’in izin yenileme talebini reddetti.

New York Bitcoin Madenciliğine Yeni Standartlar Getiriyor

Bitcoin madencilik faaliyetleri dünya genelinde artmaya devam ederken, New York geçtiğimiz haftalarda Bitcoin madenciliği için yeni standartları tartışmaya başlamıştı. New York Çevre Koruma Departmanı (DEC), Bitcoin madencilik şirketi Greenidge’in hava izni yenilemesini reddetti. Düzenleyici tarafından yapılan açıklamada, Greenidge’in başvurusunun, eyaletin 2019’da yasayla imzalanan İklim Liderliği ve Toplumu Koruma Yasası (CLCPA) tarafından belirlenen sera gazı (GHG) emisyon sınırlarına uymadığını söyledi.

new york bitcoin madencisi greenidgee izin vermedi 2

Düzenleyici tarafından Greenidge’e gönderilen mektupta, “Greenidge, tesisin devam eden çalışmasının bu tutarsızlığa rağmen haklı olduğunu gösteremedi” ve madencinin “yeterli sera gazı azaltım önlemleri” göstermediğini de ekledi. Greenidge, düzenleyicinin bu kararından sonraki 30 gün içinde bir idari yargı duruşması talep etme hakkına sahip. Şirket tarafından yapılan açıklamada, düzenleyicinin verdiği kararın yargıya taşınacağı belirtildi. Greenidge tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Bu keyfi ve kaprisli karara başarılı bir şekilde itiraz ettiğimiz sürece, yürürlükte olan mevcut “Başlık V Hava İzni” kapsamında kesintisiz olarak çalışmalarımıza devam edebiliriz. Tarafsız bir mahkeme sisteminin yanlış olan bu düzenleyici kararını tersine çevireceğine eminiz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala