bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,755.69 1.12%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,534.43 1.28%
bnb
BNB (BNB) $ 612.33 3.87%
solana
Solana (SOL) $ 184.02 1.74%
xrp
XRP (XRP) $ 0.614585 1.46%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.640036 1.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.213519 5.28%

New York’ta Bitcoin Madenciliğini Azaltacak Yasa Onandı

new yorkta bitcoin madenciligini azaltacak yasa onandi3

New York Meclisi’ndeki milletvekilleri, kripto madenciliği moratoryum yasası olarak da bilinen Bitcoin madenciliğini azaltacak yasa tasarısını çoğunluk oyuyla onayladı. Yasa, belirli karbon bazlı kripto madenciliği operasyonlarının genişletilmesini önleyecek.

The Block’ta yer alan habere göre, yasa tasarısı 95 lehte ve 52 aleyhte oyla kabul edildi. Tasarı New York Eyaleti Yasama Meclisi’nin alt meclisinden geçmesine rağmen, benzer bir yasa tasarısı hala Senato’da komitede bulunuyor.

Konuyla ilgili Cumhuriyetçiler, tasarının “anti-teknolojik” olduğunu ve yanlış sinyal göndereceğini savundu.

New York’ta Bitcoin Madenciliğine Yasa İle İki Yıllığına Moratoryum

Özellikle sayaç arkası enerji kullanan karbon bazlı yakıtlı çalışma kanıtı madenciliği operasyonlarına yeni izinlerin verilmesini önlemeyi amaçlayan yasa, iki yıllık bir moratoryum getirmeyi kapsıyor.

Ayrıca, tüketilen enerji miktarını artırmayı planlayan halihazırda kurulmuş olan siteler izin yenilemesi alamayacak.

Yasa, Çevre Koruma Departmanına (DEC) eyaletteki tüm kripto madenciliği operasyonları hakkında bir Genel Çevresel Etki Beyanı yürütme görevi veriyor.

Yasanın arkasındaki isim olan Demokratik Meclis üyesi Anna Kelles, amacının devletin New York’un 2019’da kabul edilen İklim Liderliği ve Toplumu Koruma Yasası (CLCPA) tarafından belirlenen önlemleri karşılamasını sağlamak olduğunu söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala