bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,094.64 0.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,006.71 0.24%
bnb
BNB (BNB) $ 594.21 1.53%
solana
Solana (SOL) $ 147.12 0.26%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51686 2.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457195 0.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148904 0.19%

Monacoin (MONA) Nedir?

Monacoin MONA nedir

Monacoin (MONA) açık kaynak kodlu ve blockchain teknolojisine dayanan eşten eşe bir ödeme ağı olarak tanımlanabilir. Japonya merkezli proje ilk defa piyasaya çıktığında ana akım medyanın dahi ilgi odağında yer almıştı. Ana akım medyanın henüz kripto paralar bu denli meşhur değilken Monacoin’e neden ilgi gösterdi? Bu sorunun yanıtı o dönemde MONA coin’leriyle bir arsa satın alan bir kullanıcıyla alakalı. Bu eylem Japon medyasında o yıllarda ses getirmişti. Projenin web sayfasında yer alan ifadelerde Monacoin’in ilk Japonya merkezli kripto para olduğu belirtiliyor. Proje, popüler bir sanal karakter olan Mona’dan ilham alarak bu ismi almış. Bu içerik boyunca Monacoin platformundan ve kripto para ekosistemine sunduğu avantajlardan bahsedeceğiz. Ayrıca platformun kripto parası MONA coin’e yönelik çeşitli verilere yine bu içerikte yer vereceğiz.

Monacoin (MONA) kendisinin ilk Japon kripto para olarak adlandırıyor demiştik. Bu kripto paranın genel anlamda Japon kullanıcılar tarafından tercih edildiği bilgisi de kaynaklarda yer alıyor. Ülke genelindeki çoğu dükkan bir ödeme yöntemi olarak MONA coin’leri kabul ediyor. MONA coin’lerin Japonya genelinde oldukça yüksek bir benimsenme oranına ulaştığını bu son ifadeye dayanarak söylemek mümkün. Bunun yanı sıra Japonya Finansal Hizmetler Kurumu Monacoin’i onaylamış. Yani devlete bağlı resmi bir finansal kuruluş bu kripto paranın kullanımına yurt genelinde izin vermiş. Bu sayede kripto paranın çeşitli borsalarda işlem görmesi resmen mümkün hale getirilmiş. Borsalarda listelenen ve yüksek hacimlere ulaşan MONA coin kullanıcıların ve yatırımcıların da ilgisini çekmeyi başarmış. Bu kripto parayla ilgili devlet düzeyinde yaşananların piyasadaki çoğu projede göremiyoruz. Monacoin projesi bu özellikleri itibariyle diğer altcoin’lerden ayrılıyor.

MONA coin nedir

Japonya devletine bağlı finansal bir kuruluşun MONA coin’lere onay vermesi kullanıcıların bu kripto varlığa kolayca güvenebilmesi sonucunu doğurabilir. Ancak kripto paraya ulaşırken kullanılan yolların o kadar güvenli olamayabileceğini unutmamak gerekiyor. Bitcoin işlemlerine olanak veren bir borsa platformunun dolandırıcılık yapması nasıl BTC’nin kendisiyle ilgili değilse MONA coin’ler ile ilgili de benzer olumsuz durumların yaşanması söz konusu hale gelebilir.

Monacoin (MONA) ne zaman çıktı?

Monacoin (MONA) 2013 yılında Japonya’da tasarlandı. Monacoin projesi kapsamında hayata geçirilen bu kripto para daha sonra yeniden isimlendirilerek yalnızca Mona olarak adlandırıldı. Mona ismi Japon alfabesi kullanılarak geliştirilmiş kediye benzeyen bir figüre dayanıyor. Bu figür o yıllarda oldukça popüler olmuş ve Japon topluluğunun geneli tarafından benimsenmişti. Monacoin projesinin başlatılacağı da ilk kez bu figürün meşhur olduğu platform üzerinden kullanıcılara duyurulmuştu. Mr. Watanabe adı verilen anonim bir karakter tarafından geliştirilen Monacoin bu yönüyle lider kripto para Bitcoin (BTC) ve onun gizemli geliştiricisi Satoshi Nakamoto’ya benziyor. İki kripto paranın geliştiricilerinin gerçek kimliği de net bir şekilde öğrenilemiyor. MONA coin’ler bugün çok sayıda borsada listelenmeyi başarmış ve sayısız kullanıcıya hizmet veriyor. Eşten eşe gerçekleşecek ödemelerde etkili sonuçlar vadeden MONA kripto para severlere hizmet ediyor. Blockchain teknolojisinin çoğu avantajını Monacoin projesinde görebiliyoruz.

Monacoin (MONA) Fiyatı Nedir?

Monacoin (MONA) ağının kripto parası MONA coin’ler ile ilgili en güncel fiyat verilerine aşağıda ki başlıklardan ulaşabilmek mümkün. Monacoin ekibi tarafından projenin tanıtımı amacıyla hazırlanan detaylı evraklarda MONA coin’lere yönelik birtakım verilere yer veriliyor. Bu verilere göre MONA coin’lerin piyasaya toplamda sınırlı sayıda arz edileceği belirtiliyor. Yani MONA limitli bir arza sahip. Bu limitin 105 milyon civarında olduğunu görüyoruz. Piyasada bulunan ve kullanıcılar tarafından alınıp satılan MONA coin’lerin sayısı ise 65 milyon civarında. Yani toplam coin arzının yaklaşık %63’lük bir kısmı tamamlanmış. Madencilik faaliyetlerine olanak veren MONA’nın arzı gittikçe yükseliyor. Limite ulaşıldığında arz duracak ve mevcut MONA coin’lerle işlemler devam edecek.

Monacoin

Monacoin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 MONA coin [mcryptocoin=”MONA” currency=”TRY” realtime=”on”] TL’den işlem görüyor. MONA coin fiyatı son 24 saat içerisinde [mcryptocoin=”MONA” info=”change” realtime=”on”] değişim gösterdi. MONA coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise [mcryptocoin=”MONA” info=”volume” realtime=”on”] dolar, toplam piyasa değeri ise [mcryptocoin=”MONA” info=”marketcap” realtime=”on”] dolar seviyesinde.

Monacoin Kaç Dolar?                              

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 MONA coin [mcryptocoin=”MONA” currency=”USD” realtime=”on”] dolardan işlem görüyor. 2021 yılının kasım ayı itibariyle MONA coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 16,6 dolarla kaydetti. Bununla birlikte MONA coin yılın en düşük seviyesini ise 1,29 dolarla belirledi.

Monacoin (MONA) Nasıl Çalışmaktadır?

Piyasadaki en eski kripto para projeleri arasında yer alan Monacoin (MONA), madencilik imkanlarına elverişli bir algoritmayı ana ağında benimsemiş. Buna göre ağda madencilerin de yer aldığını görüyoruz. Halen madencilik işlemleri devam ediyor ve her bir buçuk dakikada bir blok kazılarak Monacoin zincirine ekleniyor. Madencilere verilen blok ödüllerinin 25 MONA olduğu belirtiliyor. Bu ödül MONA blockchain’inde her 1051 bininci blok kazıldığında yarılanıyor. Yani zorluk derecesi güncellemesi yapıldığı için bu ödül de güncelleniyor. Bu yarılanma işlemi hemen hemen üç yılda bir denk geliyor. MONA coin’lerin hiçbir şekilde önceden kazılmadığı bilgisine de ilgili evraklarda ulaşıyoruz.

MONA

Monacoin (MONA) Nasıl Satın Alınır?

Monacoin ağının kripto parası MONA coin’ler belirli borsalardan satın alınabilir. Bu borsaların başında doğrudan Japon itibari para birimi Yen ile alım satım olanağı veren Zaif yer alıyor. Bunun dışında kullanıcıların BitFlyer, Bittrex, ProBit Global ya da Bitbank borsaları aracılığıyla da MONA satın almaları mümkün.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala